sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Epävirallista putkittelua

Oltiin tänään epävirallisissa agikisoissa, jossa oli pelkkiä putkiluokkia. Mentiin kaksi rataa, molemmissa 15 estettä. Ekassa pelkkiä putkia ja tokassa putkien lisäksi pussi.

Ekalta radalta otettiin nätti hylly. Mulla oli niin kova homma koittaa muistaa rataa (tosi helposti sotki kun radalla pelkkiä putkia!), että unohdin sitten vähän koiran ja Dina tuli yhestä suorasta putkesta ohi ja meni sit vielä väärästä päästä sisään.. :P
Tokalta radalta nolla ajalla 36 s, ihanneaika 49s, eli ihan hyvin alitettiin. :) Pussiin Dina meni hyvin, vähän jäi himmaamaan kankaan sisään mutta tuli hyvin sitten kun kutsuin uudestaa. Ei olla pussia juurikaan radalla tehty.
Dina haki putket kivasti, itestä tuntu että ois se voinu kovempaaki mennä, mutta muut kyllä sanoi että eteni ihan kivasti. Ja onhan meidän maneesin pohja auttamatta aivan surkea! Ois kiva nähä miten Dina kulkee jollain paremmalla pohjalla, me kun ei olla muualla oikeestaan päästy aksaa tekemään kun tuolla maneesin juoksuhiekassa.
Eiköhän vauhtia tuu lisää kun taidot ja kokemusta karttuu. Tällä hetkellä vaan tuntuu että Dina ei anna itestään ihan kaikkea, se pääsis kyllä lujempaa kun mitä se tuolla painaa. Toisaalta ei sille olla opetettu ikinä vauhtia agiradalla, eikä se oo hommalle vielä ehkä ihan satasella syttynyt. Välillä kyllä rupee jo näkymään sellasia häivähdyksiä onneks ;)
Paljon pitäs siis tekniikan lisäks tehä vauhtitreenejä ja palkkausta siirtää myös eteen että sais homman etenemään ja turhat puudelipomppimiset pois. Vaikka ei Dina onneksi se kaikkein suoraryhtisin ja pomppivaliikkeisin puudeli ookkaan. Sillä on ees jotkut chanssit noin rakenteen kannalta päästä joku päivä siellä radalla eteenpäin.
16.3 ois meillä Tartossa seuraavat epikset, sinne taas kartuttamaan lisää kisakokemusta. Jos vaikka pääsis muillekkin esteille kuin putkiin. :)

Tässä syyskuulta pari aksa kuvaa, muistaakseni ne ei oo olleet blogissa. (kuvaaja A.Kiviharju)



tiistai 19. helmikuuta 2013

Uus lemppari!

Dinalla on uusi lemppari: namipurkki! Eli siis pakasterasia jossa on nameja. Treenaaminen on aivan superpaljon hauskempaa jos palkaksi saa ottaa suullisen nameja suoraan purkista, ja välillä meinaa mennä kerralla koko purkin sisältö! :)
Ollaan käytetty namipurkkia nyt palkkana mm kun tehdään keppejä, purkilla saa hyvin siirrettyä Dinan fokusta eteenpäin, pois musta. Hyvä apukeino siis kun treenaa yksin eikä oo apparia edessä palkkaamassa.
Tänään hallilla tehtiin myös esim pussia niin että namipurkki odotti edessä ja vauhti oli paljon parempi kuin edellisillä kerroilla (viimeksi tehty ennen joulua). Pussin lisäksi tehtiin mm keppejä yhden hypyn kautta. Lähetin hypylle takaakiertoon ja siitä kepeille. Tehtiin vaan 6-8 kepillä, aluksi oli kova veto namipurkille, mutta kun malttoi keskittyä niin teki hyvin. :)
Pitää yrittää soveltaa namipurkkia myös tokon treenaamiseen, taidan koittaa ainakin luoksetulossa takapalkkana.

Tässä kuvapläjäys eiliseltä Sunnuntai-lenkiltä johon saatiin seuraksi Annina ja Peppi, kiitos lenkkiseurasta! Tytöillä oli (ainakin kuvamateriaalin perusteella) aika hurjat leikit!













Söpö-Peppi



lauantai 16. helmikuuta 2013

Huippu treenejä!

Käytiin tänään koulu takana tokoilemassa. Tehtiin neljä koiraa vuorotellen. Otin Dinan kanssa ekassa setissä metskun. Eka pari pitoa ja sitten vauhtinoutona. Heitin kapulan ja kävelin vielä heittämään toisen heiton. Dina lähti ihan rakettina, hyvä nosto ja yhtä raketti takas, vapautin leluun ja pidettiin bileet! Tosi hyvä metsku kylmästä ja pakkasesta huolimatta, jes :) Otin vielä pari palautusta tötsää kierrättämällä. Dinan mielestä tää ei ollut läheskään yhtä kiva leikki, ja vauhti ei päätä huimannut (saatiin kuitenkin laukkaa), mutta palautusasennot oli hyvät, mikä tässä pääasia.
Setin lopuksi vielä käskytettynä liikkeestä istuminen. Alku, seuraaminen ja istuminen hyvät. Kun palasin takaa  takas luokse niin liikutti/nosti etutassuja kaksi kertaa (ei liikkunut paikalta), niistä pitää olla tarkkana. Toi on paha kun en niitä itse nää kun kävelen takaapäin.

Tokassa setissä alkuun tunnari, tuli testattua miten sujuu tunnari korkeemmassa vireessä. Liikkuroituna, oma plus 8 häiriökapulaa, kellotaulussa. Oma n klo 9 kohdalla. Hyvä menovauhti, lähti haistelemaan klo 12-> vasemmalle, kolmantena oli oma, nosti varmasti ja palautus hyvällä vauhdilla. Homma toimii! :)
Dina nostaa tunnarikapulat ns sikarina ja palauttaessa matkalla heilauttaa päätä niin että kapula tulee poikittain suuhun. Tässä kapula joskus lentää, kun tekee sen samalla kun juoksee, nostaa kyllä heti ja palauttaa loppuun. Täytyy seurata pitääkö siihen ruveta miettimään jotain ratkasua. Muuten pitää kapulaa semi nätisti, mutta vahvistetaan nättiä pitoa erikseen vielä pitotreenillä.
Tunnarin perään otettiin vähän häiriötreeniä perusasennossa. Appari hiihteli ympärillä ja tuli välillä tosi lähellekkin seisomaan niin että Dina jäi mun ja apparin väliin. Dina teki super hyvin! Oli paljon varmempi kuin viimeks ja piti kontaktin älyhyvin, näissä vaan muistaa ite kehua rauhallisesti niin koirakin varmempi. Koska noi meni niin hyvin niin otettiin myös pientä seuruu pätkää niin että appari käveli lähellä (n 1m). Näissäkin älyhyvä, ei yhtään kontaktin tiputusta, tuntui että mitä lähemmäksi appari tuli niin sitä enemmän ja paremmin Dinski teki hommia! Pari lyhyttä pätkää sai riittää ja koiralle megapalkka hyvästä työskentelystä!

Lopuksi vielä kaukoja liikkurihäiriöllä, etäisyys n 10m, "liikkuri" koiran ja ohjaajan välissä huitomassa. Otin kaikki vaihdot paitsi s-i jota en vielä "uskalla" tehä noin kaukaa, vaikka oikeastaan Dina kyllä tekee senkin nykyään jo hyvällä tekniikalla. Ekassa i-m vaihdossa Dina otti häiriötä liikkurista joka näytti käsillä alas ja meni maahan siitä. Kävin sitten pari kertaa palkkaamassa kun ei reagoinut ja lisäksi palkkasin kaikki vaihdot koska teki tosi hyvin. Kaketkin alkaa siis olemaan melko kivalla mallilla. :) Pitää vaan uskaltaa alkaa treenaamaan lisää etäisyyttä.

Lopuksi päästettiin koirat maneesin viereen juoksemaan. Ei uskallettu päästää vanhan peahooneen taakse missä oltiin treenaamassa, koska siellä oli neljä valkohäntäpeuraa kun tultiin. Jos jellonanmetsästäjät ois saanu niistä jäljen ni voi olla että niitä ei ois näkyny enää sinä päivänä..

Nyt meillä nukkuu täällä kolme treeneissä hyvin väsytettyä koiraa, yksi puudeli ja kaksi laina rhodea :)

Se isompi niistä ajatteli et puudelin peti vois olla kiva

Pienempikin aatteli kokeilla ja osas asetella ittensä sinne vähän paremmin Chili ja Unna <3

Ainiin, alkohan meillä tällä viikolla taas agireenitkin! Tosi huippua kun päästään nyt treenaamaan kaks kertaa viikossa, kerran ohjatusti ja kerran semi-itsenäisesti. Dina veti alkuviikon treeneissä melko kivasti, joten innolla odotan mitä kevään agitreenitkin tuo tullessaan! Niistä toiste lisää kun opin kirjottamaan agista jotain järkevää.. :P

maanantai 11. helmikuuta 2013

Näyttelymenestystä Latviassa: Dinasta LV ja Balt CH!

UUSI LV & BALT MVA!

Vietettiin mennyt viikonloppu Valmierassa jossa oli viikonlopun aikana kaksi kansallista näyttelyä. Lähdettiin la aamuna Tartosta kokoonpanolla puudeli, vehnä ja tolleri.

Viikonloppu oli meille voittoisa! Dina oli molempian päivinä ROP ja sen myötä kartutti jo lauantaina titteliriviään Latvian ja Baltian muotovalion titteleillä. :)
Lauantaina puudelit arvosteli Jaroslava Ovesna Tsekeistä ja sunnuntaina romanialainen Dagmar Klein. Molemmat vaikuttivat tykkäävän Dinasta. Lauantaina Ovesna sanoi arvostelun annettuaan ennen kun lähettiin kehästä että "I really like her". :) Jäätiin ryhmiin eikä ollut kaukana ettei oltais päästy jatkoon, kauan punnitsi meidän ja kääpiön välillä (tai siltä se ainakin vaikutti ;)) ja kääpiö meni sitten jatkoon.
Dina liikkui ja esiintyi muutenkin lauantaina tosi kivasti ja sain turkinkin hyvin laitettua. Onneksi käytin Dinan kaks viikkoa sitten Suomessa trimmissä, helpotti hommaa huomattavasti kun ei ollut paljoa leikattavaa.

Yövyttiin parin kilsan päässä Valmieran keskustasta sijaitsevassa Avoti-lomakeskuksessa. Vuokrattu sieltä mökki/huoneisto joka osoittautui huippuhyväksi koirien kanssa. Siisti, kaksikerroksinen paritalon polikas omalla saunalla makso 45€/yö kolmelta hengeltä+3 koiralta, ei ees periny mitään lisämaksua koirista ja olivat tosi rentoja niiden suhteen, suosittelen!

Sunnuntaina Dagmar Klein oli kanssa oikein mukava ja puhelias tuomari, ihasteli kovasti meidän blingi-näyttelyhihnaa ja oli hämmästynyt kun kerroin että oon tehnyt sen itse. :D
Dinasta huomasi jo vähän väsymyksen merkkejä, musta ei liikkunut yhtä hyvin kun la, mutta ei vissiin näkynyt pahasti ulospäin, kun arvostelussa liikkeitäkin kovasti kehuttiin. Kehän jälkeen päätin että ei jäädä ryhmiin ja palkitsin Dinan päästämällä sen ulkona lumihankeen juoksemaan ja koppailemaan lumipalloja. Toinen nautti! :) Arvostelut luettaviassa Näyttelyt-sivulta.





Pikku kerjäläinen

Ja sit heitettii ansaitusti vapaalle!



Helmi vähän filmaa :D



Seuraavaksi siis kohti viimeisen CACIBin metsästystä! Ensimmäisestä tulee kuluneeksi vuosi maaliskuun alussa. 

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Lenkkikuvia

Käytiin eilen Ülenurmella (n 5km Tartosta) lenkittämässä koiria. Onneks on autollisia kavereita niin pääsee välillä kaupungin ulkopuolelle lenkkeilemään ja koirat pääsevät juoksemaan vapaana sydämensä kyllyydestä. Seurana oli Ammi ja rhodesiankoirat Unna ja Chili, sekä lauman uusin tulokas bc Zinna. Dina rakastaa Unnaa ja täytyy aina juosta ihan kiinni Unnan kyljessä, hyvä ettei sotkeudu matkalla rhoden jalkoihin. :D Dina on Unnan kanssa leikkimisestä niin innoissaan, että käyntiin lähtee aina kunnon leikkihaukku seremonia. Siitä Unna välillä vähän ahdistuu ja ihan syystä. Tässä lenkin kuvasaldoa, kuvista kiitos Ammille!











Koko poppoo: Dina, Chili, Unna
Zinna

tiistai 5. helmikuuta 2013

Kevätkauden aloitus Tartossa

Ollaan takaisin Tartossa taas ja käytiin tekemässä pienet puisto treenit Ammin ja pikku-bortsun kanssa.

Otin Dinalle seuraamista häiriöllä, ruutua (targettia) ja pari metskua.

Aloitettiin seuraamisella, halusin treenata varsinkin häiriötä joten pyysin apparia häiriköimään oikein kunnolla (liike+paljon käskyjä). Dina otti ihan älyttömästi häiriötä ja varsinkin se että joku liikkuu ympärillä aiheuttaa herpaantumista. Ääni ei niinkään häiritse, eli jos joku seisoo paikallaan huutelemassa käskyjä-> no problem. Mutta se että joku hiihtelee ympärillä on vaikeeta! Otettiin sitten ihan perus kontaktihäiriötä perusasennossa ja tässä oli parempi, huomasi kuinka vaikeeta se on Dinskille ja kuinka kovasti se yritti! Mutta selvästi epävarmuus kasvaa mitä lähempänä joku liikkuu. Tänä keväänä siis superpaljon häiriötreeniä!

Pieni huili autossa ja pentu väliin treenaamaan ja sitten Dinalle targettia/ruutua. Otin nyt siis targetin ruutu-treeniin mukaan. Opetin Dinalle viime viikolla targetin, naksuttelin sitä sille pari kertaa ja hokas tosi äkkiä. Pitäis käyttää naksua varmaan enemmänkin, mutta tässä se varsinkin on helppo ottaa mukaan ja toimii kivasti. Nyt neljännellä treenikerralla Dina hakee targetin jo n 10m päästä ja voi lähettää eri suunnista. Siirsin tänään targetin sitten ekaa kertaa ruutuun ja naksuttelin sitä siellä muutamat kerrat. Hyvin haki ja meni kivalla vauhdilla, lähtee jo targetille laukalla, eli tykkää hommasta kovasti. Toivon että tää veis nyt meidän ruutua vähän eteenpäin, kun tuntuu että se ei oo ottanut edistyäkseen. Täytyy vaan pikkuhiljaa alkaa häivyttämään targettia jos tuntuu että homma toimii.

Vikassa satsissa tein pari metallinoutuoa vauhtina. Meni hyvällä vauhdilla, nostot melko nopeat ja paluuvauhti ok. Nosto ja palautus vois olla vähän nopeammat. Täytyy palkkailla nopeista nostoista erikseen.

Viimeistään ens viikolla päästään toivonmukaan täälläkin jo treenaamaan sisätiloissa. :)

Loppuun parinviikon takasta talvi hulinaa :)