maanantai 28. marraskuuta 2011

Syksyn kuulumisia

Syksy Tartossa on ollut normaaliin tapaansa erittäin kiireinen. Minua on pitänyt kiireisenä opintojen lisäksi mm ainejärjestömme hallituksen asiat ja tietysti koiraharrastukset. :)

Syyskuussa alkoivat jälleen pyörimään koiratreenit Tartossa. Käytiin Dinan kanssa kerran viikossa agissa ja kerran viikossa tokossa. Nyt kun treenit ovat tältä syksyltä ohi, voi katsoa taaksepäin ja miettiä miten ollaan edistytty.

Tokossa ollaan tällähetkellä sillä tasolla että on siinä ja siinä kehtaisiko ja uskaltaisiko lähteä alo-kokeeseen. Liikkeet alkaa olemaan teoriassa hanskassa. Käytiin 25.10, Dinan 1-vuotis synttäripäivänä, tekemässä kokeenomainen treenikin. Siinä huomasin että olen yhä ottanut Dinaan melko paljon katsekontaktia liikkeissä. Kokeenomaisessa kun sen jätti pois niin Dina muuttui epävarmemmaksi ja into ja keskittyminen laski. Loppusyksyn teemana olikin palkkauksen ja katsekontaktin häivyttäminen. Ollaan treenattu myös jo hieman noutoa, luoksetulon stoppia jm korkeampienkin luokkien liikkeitä, mutta nämä vielä kesken. Ensi keväänä koittaa sitten luultavasti ensimmäisen kokeen aika, jaix! :D

Agilityssä lähdettiin aika alottelijoina tähän syksyyn, viime keväänä ehdittiin käydä ehkä noin viiden treenin verran tutustumassa lajiin. Aluksi Dinalla oli (viime keväänkin jäljiltä) vähän takkuilua mennä putkiin ulkopuolelta ohjattuna. Syksyn aikana mm putket on varmentunu tosi paljon ja Dina (ja MINÄ) ollaan opittu todella paljon. Pari viikkoa sitten osallistuttiin ilman odotuksia "seuramme" pikkujoulu-epiksiinkin. Mentiin kolme rataa, kerran mega-mölli ja kaksi kertaa mölli.

Megamöllirata oli mukavan yksinkertainen, mutta huonon ohjauksen takia onnistuttiin ottamaan vitonen koska Dina meni ohi yhestä putkesta. Möllirata tuntui mun ohjaaja-taitotasoon jo melko haastavalta. Aattelin että ei ikinä selvitä siitä! Yllättävän hyvin radat kuitenkin meni, (mölliarvostelulla) vitonen niistäkin molemmista. :P Molemmat taas tyhmien omien mokien takia. Ekalla, tosi lupaavalla radalla, unohdin radan ja ohjasin Dinan väärälle esteelle (5. esteen jälkeen). Videolta näkyy että Dina oli kyllä menossa oikein, eli putkeen, pitiki sekoilla.. Toisella taas ohjasin huonosti, koira alkoi olla väsynyt ja yks kohta meni vähän sählingiks.. :P Koiraan oon kyllä ihan megatyytyväinen! Dina oli iha tykki, vauhti oli hyvä ja haki esteitä ihan loistavasti, haki joitain putkia niin kaukaa etten ois ikin uskonu et se menee ja irtos hypyille tosi upeesti aina kun muistin ohjata. Hiano Dinski! <3

Katjan taituroimat mainiot ratapiirrokset löytyy täältä: http://vehnapullat.blogspot.com/2011/11/ratsastusta-ja-agilitya.html

Tässä radanunohdus-möllirata, pientä confusionia nähtävissä muuallakin loppuradasta.. :P


Mut into senkuin kasvoi! Viikottaisten treenien lisäks ollaan treenattu itsenäisesti kotona ja milloin missäkin mm kontakteja. Apuvälineinä on ollut milloin kirjat, tyynyt, trimmipöytä ja ties mitkä korokkeeksi luokiteltavat. Hyvin on neiti idean tajunnut. :P Täytyy toivoa että saatais ja pystyttäisiin jatkamaan tätä hauskaa lajia jatkossakin.!

Syksyn näyttelyt alkoi Lokakuussa Rakveren KR-näyttelyllä. Näyttelyihin valmistautuessa sain taas huomata miten hankalaa täällä on löytää trimmaajaa, ja ajettiinkin Tallinnaan trimmaukseen. Mutta hyvä perässä raaskii vähän ajaakin. :)

Dina oli Rakveressa upeasti jun ERI, ROPjun, ROP ja sai ensimmäisen Viron juniori SERTinsä! :) Tuomarina Nikolay Sedyh, Venäjä. Mahtava reissu koko meidän porukalta. Neljässä koirassa kolme ROPia, yksi VSP, kolme junnuSERTiä ja yksi SERT. Eli ei mikään turha reissu! :)Junnusertien metsästys jatkui Marraskuun alussa Tarton kahdessa kansainvälisessä näyttelyssä. Täällä har/apr/pun keskareita oli 11. Launtain tuomari oli Spela Birski Cirman joka antoi Dinalle ERI, junROP, PN3 ja Dina sai toisen junSERTinsä. Sunnuntaina panoksena oli siis junnuvalioituminen! Tuomari oli Zdenka Jilkova ja hänkin arvosti Dinan kauneutta ja tulos oli ERI, junROP, PN4 ja kolman EE junSERT ----> Dinasta 11 kk iässä EE JCH! Upea tyttö! :)


Pepsoden Dinski la 5.11


Huh??


Ens kevään tavoitteena olisi päästä käymään Latviassa ja Liettuassa näyttelyissä ennenkuin Dinalta loppuu junnuikä (25.4). Ja lisäks tietysti se toko-koe..

Vietetään joulu Suomessa, ja Dina lähtikin jo eilen edeltä lomalle Suomeen! Tulevana viikonloppuna meidät voi nähdä Messukeskuksessa voittaja-näyttelyissä ja Suomessa vietetään aina tammikuun loppuun asti. Mitä nyt tullaan käväisemään Tartossa kuun puolessavälissä tekemässä pari tenttiä ja kierähtämässä kehissä Tarto KR:ssä 14. ja 15.1.2012.

Mukavaa joulunodotusta myrskyisästä Tartosta! :)


Dina ja Helli Otepäällä Lokakuussa :)

1 kommentti:

  1. Hyvä Ansku! Operaatio blogin päivittäminen onnistuneesti suoritettu! :) Jaksoitpa kertoa kivan yksityiskohtaisesti teidän treeni editymisistä. Meidänkin pitäisi ehkä kunnostautua tokon saralla, mutta toistaiseksi agility vienyt mennessään. ;) PS. Tänks imartelevasta linkityksestä! :) PPS. Se vieraskirja sullekin, ettei mun tartte näihin kommentteihin jaaritella tällasia romaaneja.

    VastaaPoista