torstai 20. syyskuuta 2012

Loppukesän tulospäivitystä

Terkkuja Tartosta!

Syksy on tullut ja me ollaan ehditty taas muutta talvikaudeksi takas Tartoon.

Loppukesästä ehdittiin vielä puuhata paljon kaiken näköistä, ja tässä olisi suurimmista tapahtumista koostetta.

4.8 Toko-kokeet Lahdessa

Lähdettiin Lahteen hakemaan toista AVO 1 tulosta, ja sellainen myös saatiin. Dina oli kehässä ihan super vireessä ja työskentely oli tosi kivan tuntuista. :) Harmillisesti toistettiin, treenistä huolimatta, samat virheet kuin edellisessä kokeessa, eli luoksarissa pysähty vasta tokasta käskystä ja seisomisen yhteydessä jalat vähän liikku kun kävelin taakse. Nouto oli kuitenkin tosi nätti ja esim seuraaminen oli teho-treenin ansiosta teknisesti parantunut ysin arvoiseksi. :) Paikka makuussa nousi 10 sek ennen ajan loppumista, mikä oli sinäänsä tosi harmillista.. Liikaa alkanut luottamaan selvästi siihen kun alkoi sujua jo niin hyvin! :/
Rimaa hipoen sitten ykköstulos, 162p. Mut kukas noita laskee, ykkönen mikä ykkönen ja hyvä mieli hyvästä yhteistyöstä. :)

5.8 MH-luonnekuvaus Riihimäellä

Tästä lisää erillisessä postauksessa

25.8 Tervakoski KV-näyttely

Oltiin reissussa Palman ja kää.vil. Tofun kanssa. Päivä oli ihanan aurinkoinen ja lämmin. Oltiin torstaina ennen näyttelyitä Johannan meille kiltisti pitämällä "näin trimmaat näyttelypuudelisi-kädestäpitäen" opetuksessa, iso kiitos siitä Johannalle! Eli vein siis Dinan käytännössä itse trimmattuna kehään.
Tuomarina oli britti Keith Nathan. Dina esiintyi ihan kivasti vaikka oli ehkä vähän fletku ku oli niin kuuma.
Tulokseksi saatiin ERI, mutta jäätiin ilman SA:ta, sillä tuomarin mielestä Dinalla oli liian pyöreä selkä... Oon huomannut, että jos tuomari kopeloi koiraa hirveen kovakourasesti, Dina vetää selän vähän kyyryyn. Emmäkää tykkäis..


26.8 Suomen Kääpiökoirayhdistyksen jokavuotinen Erikoisnäyttely, Kaivopuisto

Sunnuntaina matkattiin sitten Kaivariin. Päivä alkoi kivasti pienellä paniikilla, kun mistään ei meinannut löytyä parkkipaikkaa! Onneksi kehät oli vähän myöhässä niin ei tullut kiire.
En ollu ihan tyytyväinen Dinan eiliseen trimmiin, niin otin aamulla vielä sakset käteen ja muotoilin vähän lisää. Parani. :)
Dina esiintyi Kaivarissa tosi hianosti ja tuomari tykästyi Dinaan. Tulokseksi tuli ERI, SA, paras narttu 1 ja VSP ja Sert! :) Tänään selkälinjakin oli erinomainen ja trimmaus sai tuomarilta kehuja, wiiii. :D Tarkemmat arvostelut löytyy taas tuolta näyttelyt-välilehdestä.
Näyttelyitten jälkeen käytiin syömässä voitto-lounasta Karusellin terassilla jonne Dinskiki pääs. Hyvä päivä! :)


8.9 Toko-kokeet Tampereella, Villakoirien toko-mestaruudet

Tultiin Dinan kanssa viikonlopuksi Suomeen. Käytiin välissä kääntymässä viikko Tartossa, jonka aikana ehdittiin mm muuttaa uuteen kämppään.
Lähdettiin Tampereelle metsästämään kolmatta AVO ykköstä ja TK2 koularia. Ilma oli epävakainen, sateinen ja tuulinen.
Dina aloitti meidän suorituksen tosi hyvin nousemalla paikalla makuusta istumaan n 15 sek ajan alkamisen jälkeen. Oikeastaan luulen että se oli täysin mun oma vika. En tiedä mikä muhun iski, mutta jännityspäissäni menin vilkasemaan teltan (joka toimi piilona) nurkan takaa Dinaa, ja samantien kun se näki mut, se pomppas istumaan. Mun oma vika siis! hö :( Tästä siis 5:nen.
Yksilöliikkeissä oli sitten sekä ilonaiheita että vähemmän ilosia. Seuruu tuntu aivan kamalalta, Dina oli varsinkin alku seuraamisesta ihan jäässä, jätätti ja otti etäisyyttä. Jostain ihmeen syystä me saatiin siitä kuitenkin 9.  Seuraamisen jälkeen tuli sitten seuraava vähemmän toivottu ylläri-boonus. Nimittäin päätettiin nollata liikkeestä maaha. Sanoin maahan käskyn ja Dina oli menossa maahan, mutta päätti sitte puolvälissä vissiin että emmä tohon märkää (sato) viittikkään, ja nous istuu. Mä vielä katoin taakse ja näin ton, ja oisin periaatteessa ehtinyt antaa toisen käskyn, mutta lamaannuin nii etten tajunnu. Siitä siis nolla, nice!
Loput meniki sitte ihan kivasti, ja kaikista kasia viiva kymppiä. Suurimpia ilonaiheita oli luoksetulo, ja varsinkin sen stoppi joka oli super! Nouto oli kanssa hiano, poislukien vähän huono luovutusasento, mut asenne kohillaan. <3 

Tulokseksi tuli siis 145p, II-tulos ja luokan 4/11. Taso oli yleisesti tosi huono. 11 koirakosta ilmeisesti vaan yks sai I-tuloksen, yks sekarotuinen villakoira (rekkaamaton..). En sitten tiedä oliko se se sade, tiukka tuomari, haastava paikka (jäähallin parkkiksen vieressä, jossa meni koko ajan ihmisiä ja autoja, ja mm lämmitteli joku nappulaliiga..) vai "arvokisa-jännitys" joka heikensi tulostasoa. Meillä luultavasti nää kaikki koos, plus ehdottomasti taas riittämätön kisatilanteiden treenaaminen..! Avossa 9/11 oli villiksiä ja oli tosi hauskaa nähdä oman rotuisia tokoilemassa, tosi paljon yhteneväisyyksiä kyllä näkyy työskentelyssä. :)

Mä olin sitten niin varma että ei tällä mitään sijoja missään kisassa irtoo, että lähdettiin heti syömään ja kotiinpäin kun oltiin saatu kisakirjat takas. Kotona sain sitten soiton Dinan kasvattajalta että "Onneks olkoon, joko teidät teiän sijoituksen rotu-mestaruuksissa!?"
Mä olin ihan että täh? Oltiin kuulemma tultu kolmansiksi kokonaistuloksissa! Meitä oltiin huhuiltu ja oltais päästy kuvaankin ja palkinnot jäi sinne. No onneksi Dinan emän omistaja lupasi käydä noutamassa meidän palkinnot, ni saadaan ne sitten jälkitoimituksen! Tästä tää arvokisa menestys alkaa! ;)

TK2 siis jäi saamatta. Tartossa ois 6.10 toko kokeet, mutta ilmeisesti ulkomailla saadut koetulokset ei oikeuta koulareihin.. Nyt on sit taas tää kysymys edessä et jättääkö jo Avon ja siirtyy eteenpäin, vai vieläkö sitä yhtä AVO1:stä lähtis metsästämään. Se jää nähtäväksi, osuuko sopivaa koetta eteen!

Näyttelyrintamalla odotellaan nyt sitä kun Dina täyttää reilun kuukauden päästä, eli 25.10, 2 vee! Sen jälkeen ois marraskuun eka viikonloppu 2xTarto KV ja seuraavana viikonloppuna Riika KV. Suomeenkin oisin halunnut näyttelyihin, mutta pitää kattoa riittääkö sinne lähtemiseen nyt resurssit. Onhan noita sertejä jo varasossa... Jännää! ;)

Nyt nautitaan taas Tarton syksystä lenkkimaastoineen ja kaikkine kavereineen! :)
Tähän malliin (kuvien (c) Ammi Kiviharju):
Dina, Unna ja kepit

Suohirviö

Chico, Dina, Unna

Unna, Dina ja Fani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti