keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Riga Int 10.11

Heitettiin siis pari viikkoa sitten päiväreissu Riikaan KV näyttelyyn. Aamulla oli aikanen herätys ennen viittä, ajamaan lähdettiin heti viiden jälkeen. Reissuun mukaan lähti Annika ja havaneesit Åsa ja Madde.

Oltiin perillä hyvissä ajoin, joskus ysin aikaan. Dinan arvostelu oli aikataulujen mukaan n 11:30. Trimmasin Dinan paikanpäällä, olin pessyt sen kotona edellisenä yönä. Oli hassu tunne trimmailla siellä trimmauspaikalla kun melkeen kaikki muut oli Suomalaisia pitkän linjan kasvattajia..

Tuomarina meillä oli Jean-Jacques Dupas, ranskan villakoirakerhon mielipiteitä herättävä puheenjohtaja.
Etukäteen olin vain kuullut että hän on tarkka hampaista (puutoksista), mutta Dinalla onneksi on kaikki hampaat suussa.
Hap keskareita oli ilmottu kolme, yksi valio narttu ja valio uros.
Dina esiintyi tosi kauniisti, liikkui hyvin ja seiso vapaana ryhdikkäästi ja kauniisti. Tuomari kehui rakennetta, mutta valitettavasti Dinan väri oli tälle tuomarille "not perfect" ja tästä syystä(?) sijoitus PN2 ja vara-cacib.
Tyytyväinen olen kuitenkin siihen miten Dina kehässä esiintyi! :)

Tässä Dinan esiintymistä yksilöarvostelussa:Saatiin me reissulla yksi intti-valiokin Åsan ollessa ROP ja saaden vikan tarvittavan Cacibin! Hyvä Annika ja Åsa! :)

Lähdettiin ajamaan kotiin vasta ryhmien jälkeen, ja oltiin kotona puolilta öin. Loppumatkasta rupes vähän väsyttämään pitkän päivän ja edellisen yön koiran pesujen takia kahteen tuntiin jääneiden yöunien jälkeen. Onneksi oli kaksi kuskia. :)

Latviaan muuten näyttelyihin ilmoittautuville sen verran, että kannattaa oikeesti laittaa ilmot ajoissa! Siellä on nimittäin sääntö, että ei riitä että ilmoittautuu ja lähettää kaikki tarpeelliset dokumentit vikaan ilmopäivään mennessä, vaan myös rahojen pitää olla heidän tilillään vikaan ilmopäivään mennessä.
Mullahan on tietysti tapana tehdä kaikki viimetingassa, ja näyttelyilmot on erinomainen esimerkki siitä. Mulle kävi sitten niin että ilmotin Dinan vikana ilmopäivänä ja liitin heille myös kuittikopion ja kaiken muun liitteeksi. Parin päivän päästä tuli viesti, että raha oli heidän tilillään päivän liian myöhässä (ulkomaan maksu, niin kestää että raha siirtyy) ja jouduin sitten maksamaan erouksen kalliimpaan ilmoon..
Tää myös muistutuksena itelleni jos vaikka ens kerralla muistais olla ajoissa liikkeellä! :)

Ylihuomenna me lähdetään puoleksitoista viikoksi Suomeilemaan. :)
Yritin saada Dinalle toko-koe paikan, ollaan varasijalla lauantaille Hämeenlinnaan AVOon. Tokosta sen verran että otin Dinalle luoksarin stoppiin käyttöön suullisen käskyn sijaan käsimerkin, ja stopit on parantunut hurjasti! :) Saa nähdä onko pysyvä vaikutus vai vaan ohimenevää, mutta hyvältä vaikuttais. Tuntuu että koiralla niin kovassa vauhdissa silmät reagoi nopeammin kuin korvat, onkohan siinä jotain oikeeta perää..? Nyt pitää sit miettiä että kumpaa käytän luokrasin maahanmenossa, molemmat tuntuis toimivan semi ok.
Ruutua koitetaan vääntää kasaan, mutta tuntuu että edistys on hidasta ja paikka vielä ihan hukassa. Kaukaa vauhdilla lähetykset toimii paljon paremmin kuin paikka treeni läheltä. Vähän hankala palkata kun toi ei oo sellanen joka hirveesti ite tarjoaa toimintaa. Näyttämällä tuntuis löytyvän ees välillä oikee kohta, ja jospa se siitä pikkuhiljaa vahvistuis. Reeniä, reeniä... :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti