sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Porvoon koe- ilonpilkahduksia ja karvasta pettymystä

Oltiin tänään Porvoossa toko-kokeilemassa. Lähdettiin AVOssa vikana ja kokeet oli Porskin hallissa jossa oltiin belgien toko-koulutuksessa pari viikkoa sitten. Kiva että oli jo ennestään tuttu halli. :)

Mulla oli tosi hyvä fiilis heti kun saavuttiin paikalle. Menin ilmoittautumaan ja jätin Dinan autoon. Kun tulin takas autolle niin Dinallakin oli ilmeisen hyvä fiilis. Se nimittäin istui takapenkillä popsimassa broileripyöryköitä suoraan pussista! Ennen suoritusta lahjotaan koira iloiseksi, vai miten se nyt meni.. ;)  Ei se onneks ollut kovin montaa ehtinyt syömään, pussi oli sen verran hyvin teipattu kiinni että Dina oli saanut sitä vain kulmasta vähän auki..

Paikkamakuussa meidän ryhmässä oli 4 koiraa ja piilona hallin ja hallin aulan välinen väliseinä. Ehdottiin hengata n 5 min hallissa ennen paikkamakuuta, Dina sai odotella maaten paikkamakuun alkua. Koska meillä on ollut vähän ongelmia vireen/mielentilan kanssa kokeissa niin yritin pitää oman mielen mahdollisimman iloisena ja koittaa luoda Dinallekin mahdollisimman positiivisen ja luottavaisen ja rauhallisen mielentilan. Ei turhaa hetsausta ja hämmennystä kehään mennessä.

Paikkamakuu 10: Jes! Ainut miinus omasta mielestä vähän hidas maahanmeno alussa, mutta ois voinu olla huonompiki. Tuomarin kommentti oli vaan että makasi erittäin hyvin. :) Tosi hyvin treenimäärään nähden, ja varsinkin siihen nähden että edellinen ryhmäpaikallamakuu joskus syksyllä..
Oltiin jätetty ulos lelu yhdessä, juostiin yhessä hakemaan se!

Välissä kolmen koiran yksilöliikkeet ja sitten me. Käytiin ulkona tekemässä pari stoppia ja lyhyttä seuruupätkää plus liikkeestä seisominen, sitten sisään odottelemaan, hyvä fiilis. Dina sai taas maata rauhassa odottelemassa.

Liikkeestä maahanmeno 7: Yksilöliikkeissä muuten normijärkkä, mutta ekana liikkeenä liikkeestä maahanmeno. En tiedä hämmensikö tää Dinaa, koska ei olla AVOn liikkeitä oikeestaan kokeenomaisesti treenattu sekaisin (moka nr1). Mutta ei siis mennyt ekasta käskystä maahan, vaan jouduin antamaan toisen käskyn ja aika vahvan sellaisen. Siitä maahanmeno ok. Veny vähän pitkäks toi tuplakäskyn anto (sääntöjen mukaan pitäis tulla kahden askele sisällä), mutta saatiin kuitenkin pisteet.

Seuraaminen 8,5: tuntui ihan ok:lta, fiiliksessä parannusta verrattuna edellisiin kokeisiin, ei jäänyt alussa himmailemaan niinkuin aikaisemmin. Siitä plussa :) Tuomari seisoi toisessa päässä ja liikkuri liikkuroi tosi pitkän suoran suoraan kohti  ja tosi lähelle seisovaa tuomaria. Tässä Dina vähän hämmentyi ja otti etäisyyttä. Pitää siis treenata ihmisisä, asioita ja seiniä päin seuruuttamista. Samaa nimittäin havaittavissa jos seuruutus lähelle päin seinää, alkaa himmaamaan (pitää vissiin mua niin tyhmänä että seuruuttaisin sen päin seinää..).
Tuomarin kommentti oli että yksi päivän parhaista seuruista, mutta jossain kohdassa pientä haparointia. Voitanee pitää edistyksenä :)

Luoksetulo 9: tässä yksi päivän ilonaiheista. Meiän paras avo-luoksari kokeessa ever :) Stoppi ei ollu täydellinen, mutta se tuli ekasta käskystä ja siinä ei esiintynyt iloista pomppimista vaan enemmän jarruttamista ja pysähtymistä. Hyvällä vauhdilla myös lopussa sivulle, joskin hieman vinoon ja mun varpaille, mutta ne on tässä vaiheessa mini-mini seikkoja!

Liikkeestä seisominen 5: voihan itku! Pysähty tosi nätisti. Liikkuri kävelytti pitkälle eteen, ja kun lähdin palaamaan koiraa kohti otti se ihan jalat alleen! Siis mitä ihmettä!? Joo, se on ennenkin liikkunut kokeessa seisomisen yhteydessä kun oon kävellyt sen taakse (ottanu pari askelta). Mutta nyt Dina oikein lähti kävelemään poispäin sisääntuloa kohden. Sain hämmästykseltäni sanottua terävän Ä-Ä!, et oo menos mihkää. Pysähty sitten niille sijoilleen, ja tehtiin liike loppuun. Saatiin vissiin 5 p säälistä, tuomari kommentoi että oli se vielä hyväksyttävän rajoissa.. En tiedä mitä mä teen tässä liikkeessä kokeissa eritavalla!? Tuoijotanko mä koiraa kun mä olen palaamassa sen luo? Olinko mä kävelemässä jotenkin ahdistavasti suoraan sitä päin? Mikä ihme tässä mättää kokeissa, mutta ei ikinä kotona? Olin nimittäin (tietysti) pitäny mielessä ne aikasempien kokeiden tassuttelut taakse kävelemisen yhteydessä, ja tätä on tehty paljon kokonaisena liikeenä ja osina ja oon kiertäny koiraa ja houkutellu ja oikein yrittäny saada taasuja liikkumaan. Jos on liikkunu, oon korjannu siitä, ja sitä sattuu äärimmäisen harvoin. Tää ei todellakaan oo treeneissä mikään ongelma liike. Mutta kokeissa, siis mitä ihmettä? Mulla ei enää riitä keinot.

Noutaminen 9,5: nouto oli myös päivän piristys. :) Tosi nätti nouto, heitin aika pitkän heiton, Dina jarrutti nätisti ennen kapulaa, ei ees rynnänny sitä päin ;), nätti nosto. Tosi hyvä palautusvauhti! Luovutus asentokin ja luovutus hyvä. Hyvä Dinski!

Kauko-ohjaus 0: päivän ylläriboonus ja se karvas pettymys! Miten me voidaan nollata kaukot!? Pidän, tai oon ainaki pitäny, kaukoja aina yhtenä meiän vahvimmista liikkeistä. Dina tekee niitä tosi mielellään eikä oo ikinä jäätyny niin että ei ois noussu/menny maahan, että ois vaan jäätyny niille sijoilleen. Mutta, pitihän sekin päivä tietysti nähdä!
Heti alkuun maahanmenoon tuplakäsky (noi liikkeiden alun maahanmenot pitää nyt hioa kuntoon, ne on aina vähän sinnepäin hitaita, harvoin kuitenkaan tarvii tuplaa). Eka m-i vaihto hyvä, sitten ei suostunut menemään maahan, olin taas niin hämmentynyt että en aluks ees tajunnu antaa uutta käskyä, mutta ku liikkuri vaa odotti ni tajusin antaa uuden käskyn. :P M-i taas ok, mutta sitten uus i-m jäätyminen! Nyt ei menny toisestakaan käskystä, vaan vasta kolmannella ja siitähän liike nollille... Täytyy sanoa että vi..harmittaa..!

Estehyppy 10: joo osataan hypätä este ja istua ja hypätä takas ja tulla sivulle, jee

Kokonaisvaikutus 9: Laisi kehui suoritusta oikein hyväksi ja toimitsijatkin hehkutti hyvästä suorituksesta. En sillä hetkellä ollut kovin vastaanottavainen kehuille eikä noi 146 pistettäkään mun mielestä puhu kovinkaan loisteliaan suorituksen puolesta.. Toki täytyy sanoa että Dina tuntui tänään kehässä kivasti "läsnäolevalta", en ns hukannut sitä hetkeksikään ja liikkeiden alut ja siirtymiset tuntui suht jouhevilta ja hallituilta. :)

Mutta aivan käsittämätöntä mokailua silti liikkeissä, enkä voi sanoa ettenkö olisi pisteisiin ja tulokseen pettynyt. Yhdenkään liikkein ei olisi pitänyt tässä vaiheessa enää nollaantua!
Kai tää tuntuu niin karvaalta kun oltiin treenattu niin paljon ja treenit oli sujuneet niin hyvin. Mutta toisaalta, mehän ollaan treenattu lähinnä yksin ja yleensä ne ongelmat aiheutuvat just tosta kisatilanteesta ja varsinkin ympärillä häärivistä ihmisistä. Eli ehkä tähän löytyy vielä ratkaisu siitä?
Täytyy treenata paljon porukassa ja kokeenomaisestis, mieluiten niin että häirikkönä vähintään kaksi ihmistä, sekä ns liikkuri ja tuomari!
Kevääksi onneksi tiedossa taas treeniseuraa Tartossa ainakin yhden ihanan bortsupennun ja sen omistajan muodossa! Odotan innolla siis kevään treenejä ja mitä saadaan aikaseksi :)

Mikä juttu toi oli että ei voi mennä maahan? Eka liikkeestä maahanmenossa, sitten kaukoissa? Todella, todella outoa! Johtuko se siitä että Dina joutu makoilemaan ja odottelemaan niin "kauan" ennen kehäänpääsyä? Oliko lattia maatessa kylmä ja inhotti? Vai voiko olla että sillä oli niin kova pissahätä että tuntui epämiellyttävältä mennä maahan (kävi pissalla ennen paikkamakuuta mutta ei ennen yksilöliikkeitä, yksilöliikkeitten jälkeen kyllä teki melk heti pissan kun mentiin ulos, voiko se olla syy?)
En nimittäin koe että se treeneissä mitenkään paineistuisi tai ahdituisi maahanmenoista. Lumellekkin voi mennä maahan ihan hyvin jos treenataan lenkillä (eli varsinaista kylmä/alusta ongelmaa ei ole). Porvoon hallissa tekonurmi, sekään ei voi olla syy..
Kova pissahätähän ois mukava syy, koska se tarkottais että se on täysin vältettävissä ja hyvinkin helposti korjattavissa tulevaisuudessa. :P En kuitenkaan tiedä kuinka todennäköinen syys se olis.. Täytyy kyllä ihan rehellisesti sanoa että mä en oikeesti tehnyt kaukoissa ainakaan mitään erilailla kuin treeneissä kun annoin maahan-käskyt. Tää jäänee mysteeriksi, täytyy vaan toivoa ettei näistä maahanmeno-ongelmista tuu mitään yhtä mysteeristä koe-ongelmaa kuin tosta liikkeestä seisomisesta!

Kotimatkalla päätin pyöräyttää vielä Ojangon kautta kattomassa jos siellä ois vaikka sattumalta agi-kisat joita vois mennä vähäks aikaa kattomaan ja piristämään vähän mieltään. Ainakin porukkaa oli vaikka muille jakaa, mutta siellä olikin Match show käynnissä eikä agia. Join mielen virkistykseksi pullakahvit ja koska häiriö oli niin mainio, oli pakko ottaa Dina halliin kattomaan mitä se sanoisi siitä vilinästä ja tekemään pientä korjaussarjaa. Jos se ois vaikka autossa vähän aikaa istuessaan vähän miettinyt asioita.
Otin liikkeestä maahanmenon ja kaukoja. Pienen pientä epäröintiä oli ilmassa, mutta maahan mentiin ekoista käskyistä ja ilman sen suurempaa draamaa. Epämääräinen hulina ja haukkuvat koirat ei siis tunnu olevan Dinalle mikään ongelma. Kyllä se on selvästi ne kehässä ympärillä pyörivät liikkuri ja tuomari jotka hämmennyksen pienessä puudelissa aiheuttaa. Nyt siis sitä liikkuritreeniä ja omaan toimintaan vielä enemmän järjestelmällisyyttä- ja kohti VOIttajaa!
Se on nimittäin nyt päätetty, me ei enää avossa aikaamme tuhlata vaan siirrytään elämässä etiäpäin! Ja jos satutaan voittajasta joskus ykköstulos tekemään niin se jää siihen, siirrytään suoraan taas eteenpäin ettei tuu tälläsiä jymähtämisiä ja turhia toiveita jostain koulutustunnuksista! ;)

Eletään muuten jänniä hetkiä! Voi olla että ens yönä, tai viimeistään sitä seuraavana ei hirveesti nukuta. Oon nimittäin lupautunut mennä auttamaan yhdet pienet kääpiövilla lapset maailmaan ja merkit on siihen suuntaan että se tapahtuu, jos ei ihan heti, ni ainaki ihan kohta! Iiks, jännää :)

Vauvafiiliksissä loppuun yksi vauva kuva Dinskistä <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti