sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Juha Ruokonen Tartossa kouluttamassa


Meillä oli taas tänä viikonloppuna kunnia saada Juha Ruokonen kouluttamaan meille agia Tartoon. Meidän treenit oli lauantaina kauheessa paahteessa, lämmintä tais olla +26. :)
Koirille oli tietysti vähän kuuma mutta Dinaa lämpö ei tuntunu haittaavan tai hidastavan. Edellinen viikko oli meillä tenttien täyteinen eikä ehitty Dinan kaa hirveesti kummempiä tekemään, joten senkin takia virtaa piisas.

Teemana oli päällejuoksut ja valssien ajoitus, ja samalla siis myös oman liikkeen rytmitys. Oli ihan loistavat treenit. Tehtiin kahessa pätkässä ja kaikille jäi kivasti aikaa kun meitä oli vaan kolme ja 1,5h aikaa.

Radalla oli siis sekä päällejuoksukohtia että valsseja ja A oli myös radalla. Kontaktit on ne jotka meillä ei vielä oo ihan valmiit (ehkä lähinnä keinu), mutta Dina teki ihan täydellisen A:n radalla, hyvä vauhti ja tosi varma pysähdys kontaktille vaikka jäin ite vähän jälkeen! :)

Päällejuoksut Dina luki tosi hyvin! Juha neuvo mua vaan juoksemaan ite rohkeesti eteenpäin eikä tarvinnu jäädä varmistelemaan että koira tulee, vaan vaan vinkata/merkata (käsi korkealla!) että tää ja ite jatkaa rohkeesti. Pitäs alkaa luottaa Dinaan enemmän. Se alkaa olla jo aika pätevä välillä lukemaan noita ohjauksia. ;)

Valssit suju kanssa ajoituksellisesti hyvin ja Dina käänty hyvin. Ainoot ongelmat oli mulla lähteä valssilta oikeeseen suuntaan :D

Radalla oli pari sellasta kohtaa jossa oikeesti piti odottaa koiraa että sai sen ohjattua/kuljetettua oikein seuraaville esteille ja ns siis kulkea sen kanssa. Usein tuntuu siltä että pitäis olla mahollisimman edellä, mutta tää oli hyvä pointti että aina se ei todellakaan oo niin!

Eli mun täytyy siis rohkeesti edetä sellasissa kohissa jotka sitä vaatii, Dina kyllä tulee, ja toisaalta taas muistaa odottaa koiraa toisissa kohdissa. :)

Lisäks katottiin vielä pimeitä putkikulmia ja varsinkin pimeestä kulmasta mutkaputkeen lähettämistä ja mistä pitää lähettää että koira kääntyisi putkesta tullessaan toivottuun suuntaan. Dina toimi tässä just niinkuin suurin osa koirista toimii, eli ns oikein. Jos jäin taemmas, melkein mutkan kohdalle lähettää vasempaan putkensuuhun, ja liikuin sitten oikeelle, niin tuli oikeesta suusta ulos ja kääntyi oikeelle. Jos taas menin lähettämään ihan putken suulle ja jäin siihen niin ulos tullessaan Dina kääntyi vasemmalle eli mua/sisäänmenoa kohden. On se tarkkaa hommaa! Jos siis haluaa että koira kääntyy ulospäin tullessaan tollasesta putkesta ulos niin ei pidä mennä liian lähelle putkensuuta lähettämään, koska silloin ne kääntyy melko varmasti väärään suuntaan..

Dinalla oli tosi hyvä vire päällä ja jos vertaa vuoden takaiseen koulutukseen niin ollaan me vuodessa ehkä jotain opittu. :P Kovasti tuli kannustusta mennä kesällä kiertämään ainakin möllikisoja, ja varmaan mennäänkin. :) Pitää treenata ahkerasti nyt keinua niin saadaan sekin kuntoon. Luulen että keppien tekniikkakin paranee kun pääsee radalle ja vauhti lisääntyy..

Joitain videopätkiäkin löytyy puhelimesta, mutta niitä en saa nyt koneelle. Koitan lisätä ne myöhemmin.

Tässä pari kuvaa (kuvaaja Reine Rinne)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti