maanantai 6. toukokuuta 2013

Voittaja-luokka korkattu

Lauantaina oli meidän debyytti tokon voittajaluokassa Vihdissä Labbiskerhon järkkäämässä kokeessa. Tuomarina toimi Pirkko Bellaoui, jonka kokeessa ollan oltu kerran aikaisemmin viime kesänä Helsingissä.

Koe oli n puol tuntia myöhässä joten ehdittiin käydä vähän metsässä kävelemässä ennenkuin oli meidän vuoro. Edellinen päivä oli mennyt reissaamiseen kun tultiin Tartosta autolla, laivalla ja sitten vielä bussilla, mutta Dina ei onneksi kuitenkaan osoittanut väsymyksen merkkejä. Mua jännitti vähän mutta yritin prepata itteäni kattomalla pari EVL suoritusta ja miettimällä läpi tulevaa suoritusta. :P

Koe meni meidän osalta kaikenkaikkiaan ihan kivasti :) Vielä pitäis saada Dinalle jotenkin parempi mielentila kehään, ottaa edelleen häiriötä ja tuntuu vähän poissaolevalta sen takia, vaikka ihan ok nyt olikin. Häntä kuitenkin heilui kehässä melkein koko suorituksen läpi enkä huomannut että Dina ois missään vaiheessa väsynyt tai vire tippunut, vaan jaksoi hyvin läpi pitkän suorituksen. Liikkeet oli selvästi hallussa ja suurin osa pistemenetyksistä tuli turhista pikkuvirheistä. Ruutu oli ainut liike joka epäonnistu. Ennen kokeita Dina oli tehnyt tosi hyviä ruutuja, mutta ehdittiin treenata liian vähän erilaisilla merkeillä ja sitä että Dina oppisi itse katseella hakemaan ruudun vihjesanasta. Kävin heti kokeen jälkeen ostamassa meille erilaisia merkkejä ja täytyy pitää nyt treeneissä huoli siitä että koira ei nää ruutua sen rakennusvaiheessa ja joutuu oikeasti itse opetella etsimään sen missä ruutu on. Toinen vaihtoehto on tietysti se että ruutu käsky vaan tarkoittaisi että lähde juoksemaan täysiä eteenpäin/käden osoittamaan suuntaan ja bongaa sitten ruutu/stoppaa kun käsketään.. Ruudun tekniikka kyllä jo hanskassa mutta tota bongaamista ja käskyn vahvistamista nyt treenilistalle. Luulen että ei tuu olemaan mikään big deal kun idea suorituksesta kuitenkin jo olemassa. :)

Video meidän suorituksesta (kiitos kuvaajalle jos satut tänne koskaan päätymään :))

Ja tässä pisteet:

Paikalla makuu 8: oli maannut hyvin, ei kuulemma huomautettavaa. Kun palasin luokse oli kuitenkin selvästi kierroksilla ja ponnahti istumaan heti kun tulin sivulle+vinku vähän kiihdyksissään.. Eli pientä epävarmuutta. Pitää tehä paljon pitkiä paikkamakuita ja palkata maahan.

Liikejärjestys oli sotkettu ja seuraava:

Kaukot 6,5: järkkä s-i-m, i-s-m. Näihin pisteisiin olin vähän pettynyt koska ollut nyt semi varma liike, -2 tuli tuplakäskystä kun ei mennyt alussa ekasta maahan, katteli muualle. Sitten liikkui takajaloilla eteen s-i vaihdossa ja i-m takajalat vähän taakse. I-s-m oli musta hyvät toi s-i vaihto vaatii vielä vahvistusta. Reagoi kuitenkin muihin käskyihin paitsi ekaan nopeasti eikä mitään jäätymistä ollut vaihdoissa mistä tyytyväinen. :)

Hyppynouto 8: hyvä nouto mutta lopussa teki ihme lenkin mun taakse ennenkun palautti ja pyöritteli kapulaa suussa (murrr..). Palautuksessa lähti eka tosi vinoon tulemaan ja pelästyin jo että tuleeko ohi, mutta tuli kuitenkin yli, jes :)

Seuraaminen 7: Alku oli hyvä ja Dina oli hyvin mukana, kiva että kerrankin seuraaminen ei ollu ekana. :) Ekan pysähdyksen jälkeen kun oltiin lähössä liikkeelle jossain haukku koira ja Dina selvästi otti siitä häiriötä (ei näin) ja sen jälkeen lähti vähä pakka levii. Loppuakohden jäi perusasentoja pari pois ja iski ihme puudeli kohtaus (pompin takajaloillani, what!? :D) ja sivuaskelissa Dina rupes myös komentamaan mua haukkumalla. Selvästi liian vähän tehty pitkiä seuraamisia ja pitäis treenata niissä palkan odotusta. Kokonaisuutena kuitenkin fiilikseen ihan tyytyväinen.. :P

Luoksetulo 8: Hyvä Dinski! Ihan super hyvät stopit, näitä vähän jännitin etukäteen, varsinkin siis seisomista. Vauhti oli kanssa ihan bueno! Kymppi ois napsahtanu, mutta lopussa Dina posautti täysiä mun vasenta jalkaa päin ja hyppäs siitä sivulle, ei voinu olla kovin vihanen ku toinen oli niin innoissaan. :D Mut pitää treenata tota sivulle tuloa kovasta vauhdista esim kierroilla. Nyt luoksari treeni oli keskittyny lähinnä stoppeihin, ja näköjään niitten osalta treeni oli toiminu, jes :)

Ruutu 0: Tää meni kuten alussa sanottu vähän metsään. Luulen että mun pitäis vaihtaa valmisteleva sana tähän. Jos sanon "missä ruutu" niin luulen että toi "missä" tarkottaa Dinalle niin vahvasti jonkun etsimistä maasta (-> missä keppi, missä lelu etc..) ja Dina lähtikin nenä maassa selvästi etsimään jotain.. Eli uudet valmistelevat tähän!

Istuminen 8,5: Dina teki hyvin, mä en. Mulle on pinttyny tapa hidastaa ennen käskyä ja niin tein nytkin, siitä lähti piste. En usko et Dinski tarvii sitä joten pitäs päästä siitä eroon! Liikkuri mokas vähän tässä ja käski palata koiran viereen vaikka pitäs olla taakse. Lähin kävelee silti taakse ja kysyin sit et ai viereen vai taakse, ja liikkuri käski sit viereen. :D Kysyin liikkeen jälkeen tuomarilta mitä tollasessa tilanteessa kuuluu tehä ja sanoi että tein just oikein, eli kannattaa suorittaa liike niinkun tietää että se kuuluu suorittaa. Puol pistettä siis lähti myös siitä että Dina nosti toista etutassua kun kävelin taa, vakiomoka joka pitäs saada pois, mutta miten?

Tunnari 8,5: Liikkuri vähän kämmäröi taas, kapuloita yhteensä vaan viisi. Ei häirinnyt Dinaa mitenkään (tehään kuitenkin usein vaihtelevalla kapulamäärällä). Työskentely oli virheetöntä. Lähti hyvällä vauhdilla, kapulat kellotaulussa, haisteli kahta joista toka oli oma ja nosti sen heti ja palautti myös hyvällä vauhdilla. Palautuksessa pyöritteli kapulaa josta pistevähennykset. Pitää treenata paljon tota pitoa että pitäis etuhampailla eikä laittais ollenkaan takahampaitten väliin!

Metsku 7: Meiän murheenkryyni, ei tehty ennen koetta pariin viikkoon ollenkaan. Mun heitto lähti ensinnäki ihan mihin sattuu, melkein tuomaria päähän :D Dina lhti ihan hyvin, ihan odotusten mukaan pyöritteli kapulaa ennenkun nosti sen ja palautti ravilla. Oon tyytyväinen tohon seiskaan tästä. Mulle tällä hetkellä ihan sama vaikka palauttais ravilla mutta nostot haluisin nopeiksi!

Kokonaisvaikutelma 9: Saatiin kovasti kehuja tuomarilta ja hän piti meidän yhteistyöstä, iloisen näköistä menoa kuulemma ja koira hyvin mukana. Palkintojen jaossa vielä kertoi kuulleensa että oli meidän eka VOI ja sanoi että pienellä treenillä tulee varmasti vielä hyvä! :)

Yhteispisteet: 216,5, III-tulos jolla irtos luokkavoitto ;P

Seuraava suunnitteilla oleva koe olisi täällä viron puolella Võrussa 25.5.


4 kommenttia:

 1. Wau mahtavaa! :) Iloisen näköistä meininkiä, kiva että näkee puudeleita myös ylemmissä luokissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Villakoirissa on kyllä potentiaalia vaikka mihin ja ois kiva jos sitä kaivettais enemmänki niistä esiin ;)

   Poista
 2. Upea Dina ja hienoa työtä Anniina <3

  Satu & Yanic-iskä

  VastaaPoista
 3. ei pöllömpi debyytti, onnea! Kyllä puudelitkin osaa :))

  VastaaPoista