tiistai 11. kesäkuuta 2013

Näyttelyreissulla Norjassa

Päätettiin jo joskus talvella että lähdetään kesäkuun alussa Norjaan näyttelyihin. Palma sitä tais ehdottaa ja mä olin innoissani mukana, jee reissuun!

Varattiin lennot siis tosi ajoissa ja saatiin alle satasella edestakaiset lennot. Koirat varattiin mukaan matkustamoon. Dinalle piti siis ostaa lentolaukku. Koska Dina on aika ylärajoilla mitä matkustamoon saa viedä (max 8 kg+ käsimatkatavaran kokonen laukku, Dina n 7,5 kg ja säkä vähän enemmän ku 30cm :P), piti laukun olla hyvin kasaan menevä ja pehmeä. Hankin siis SturdiBagin kokoa XL josta olin kuullu paljon hyvää. Se ylittää sallitun käsimatkatavaran rajat reilusti, mutta on pehmeä ja painuu kasaan joten ei ollut mitään ongelmia päästä sen kanssa koneeseen. Dina matkusti koko reissun tyytyväisenä laukussaan. Lennoilla koirien kanssa ei siis ollut mitään ongelmaa! :)

Menolennolla ilmeni sitten ihan toisenlaisia ongelmia. Ennen laskeutumista Osloon kapteeni ilmoitti että Helsinki-Vantaalla oli ollut ongelmia matkalaukkuhihnoilla, joten osa matkustajien laukuista on valitettavasti jäänyt Helsinkiin. Olin niin varma että vähintään toinen meidän laukuista ei ole kyydissä!

No niinhän siinä sitten myös kävi. Palman laukkua ei ikinä ilmestynyt laukkuhihnalle. Ei kun selvittämään sitä. Laukun selvittelyssä kului muutama mukava ekstratunti kentällä. Myöhemmin saatiin kuulla että 2000 laukkua oli sinä päivänä hukkunut Helsinki-Vantaalla..Pari tuntia myöhässä päästiin sitten vihdoin hakemaan meidän vuokra-autoa ja matkaan.

Laukussa oli esim meidän trimmipöytä ja mulla koira trimmaamatta ja missä me niitä laitettais näyttelypaikalla!? Onneks meillä oli molemmilla sentään omat trimmikamat mukana, joten muut trimmausvälineet sentään löytyi multa.. Ei ois varmaan paljoa naurattanu jos oltais oltu ilman kaikkia trimmauskamoja saksista ja karstoista lähtien ja kahen reissussa rähjääntyneen puudelin kanssa...

Meillä oli ihana majoitus Palman serkun perheen luona. Päästiin heidän kanssa myös vähän sightseeingille ja tutustumaan Norjalaiseen perhe-elämään. :) Iso kiitos heille!

Sekä lauantaina että sunnuntaina oli näyttelyt Drammenissa, pienempi kaupunki n 40 km Oslosta. Lauantaina oli Norjan villakoirakerhon erikoisnäyttely ja sunnuntaina KV.

Norjassa villakoirat on kaikki värit samassa ja siellä jaetaan sekä pieniä että isoja sertejä. Väri-CACIB jaetaan erikseen (har/apr/pun). Ulkomaiset valiot voi tulla Norjan valioksi yhellä isolla sertillä, joita voi saada intti näyttelyistä ja rodun erkkareista.

Erkkarissa tuomarina oli Ann Ingram (Irl, kennel Tirkane).Vastoin meidän luuloa koko erkkari olikin vissiin vähän sellanen epävirallinen- club show tyylinen. Kuultiin esim paikanpäällä että tässä näyttelyssä ei jaeta ollenkaan sertejä! Vaikka eipä sillä loppupeleissä meille ois merkitystä ollukkaan.. :P Mutta Norjan villakoirakerhon Pääerikoisnäyttelynä ne oli kuitenkin sitä mainostanut.

Keskareita oli ilmottu 18. Värillisiä Dinan lisäksi yksi aprikoori narttu avoimessa luokassa, Chanson D'Ete Attica. Muut olivat mustia ja muutama ruskea.
Näyttelypaikka oli joku urheiluhalli ja trimmattiin koirat hallin ulkopuolella urheilukenttien vieressä olleella katetulla vaihtopenkillä. :D Ihan hyvin sujui ja kattokin suojas kivasti välillä yllättäneiltä pieniltä sadekuuroilta. Asento ei ehkä ollut kaikkein ergonomisin mutta hätä keinot keksii ja koirat tuli trimmattua.
Creative grooming
Dina esiinty hyvin ja saatiin ERI ja SA ihan kivalla arvostelulla: "Well presented apricot with good coat texture, long head, dark eyes. Good reach of neck, could be shorter in back, well angulated hindquarters, correct tail, moves really well keeping her lovely outline." Oltiin valioluokan kakkosia. Parasnarttu kehässä oli muistaakseni 7 narttua, jäätiin siellä ilman sijoitusta. 

Paras narttu-kehä erkkarissa
Dina oli kuitenkin SilverApricotRed-ROP eli värillisten ROP. Saatiin palkinnoksi koirashampoota. :) Noi värilliset ROP:it meni vielä lopuksi SAR-BIS-kehään, jossa Dina sijoittui neljänneksi. Tofu oli SAR-BIS 3. :)
Värillisten BIS, toy, iso, kääpiö, keskari
Tyttöjen lauantain rusettisaalis
Näyttelyssä oli tosi hyvä tunnelma ja oltiin välillä vähän hukassa kehien kuluissa niin kehäsihteerit aina huuteli "finnish frindsejä". :D 

Lauantaina kehien jälkeen Dina pääs vähän urheilukentälle päästelee, ai mitennii menee tukka sekasin? :)
Sunnuntaina oli siis vuorossa intti näyttely. Sinne keskareita ilmottu yht 17, narttuja 11 ja tuomari Ann-Christin Johansson (Swe). Tää näyttely oli ulkona ja sää oli ollu koko viikonlopun tosi epävakainen, joten sade ei todellakaan ollu toivelistalla. Oltiin nimittäin ilman telttaa ja pöytää.
Tavattiin onneks yks mukava Norjalainen nainen jolla oli kääpiö suomesta ja saatiin lainata niitten telttaa ja pöytää. :))
Dina oli taas reipas kehässä vaikka sillä olikin mennyt edellisenä yönä vähän vatsa sekasin. :S Saatiin hyvä arvostelu ja tuomari kehui kovasti että Dinassa on paljon hyvää, väri vaan oli hänelle hieman liian vaalea. Tuloksena taas ERI, SA ja valioluokan 2: "Bra huvud och uttryck, mycket bra hals, rygglinje och kryss (ristiselkä/lanne). Utmärkt kropp, mycket bra vinklar. Rör sig bra med god resning. Något blek färg." Lopulta Dina oli vielä PN4 ja CACIB. Olin tosi tyytyväinen että pärjättiin niin hyvin kaikkien mustien seassa! :)
Drammen Int, PN kehä, Dina PN4
Matkalla lentokentälle ehittiin vielä vähän turistoida Oslossa. Käytiin Vigelandsparkenissa joka on hiano, iso puisto jossa on paljon kuuluisan Norjalaisen kuvanveistäjän veistoksia. Siellä meiät pääs ekaa kertaa yllättämään kunnon sadekuuro ja sekä me että koirat kastuttiin ihan litimäriksi. Onneks vasta kun näyttelyt oli ohi!
Vigelandparken
Saatiin Palman laukkukin takas Oslon kentällä ennenkun noustiin paluukoneeseen, joten loppu hyvin kaikki hyvin. Mukava kesänaloitus reissu oli ja Norja on kyllä yks kauneimmista maista!

Dina 2,5v

Väsynyt poseeraaja

2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon upeasta menestyksestä! Tämän postauksen ansiosta haluttaisi ehkä lähteä oman hurtan kanssa ensi vuonna norjaan, jos saataisiin siitä leivottua pohj mva ;) Mistäs sait lennot noin kovin halvalla?

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! :) Finnairin kevään tarjouslennot onnistuttiin tammikuussa nappaamaan halvalla!

    VastaaPoista