maanantai 22. heinäkuuta 2013

Korjaussarjaa, RUUTUA X 3

Tänään treenattiin porukassa, paikalla kolme koirakkoa. Meiän treenilistalla oli ruutua, ruutua, ruutua. Käytiin päivällä Porvoossa, joten kävin D&C:lta ostamassa meille uudet punaiset painavat kartiot ja eilen ostin töistä myös toiset ruutunauhat (tietysti pinkit!). Nyt meillä on siis oranssit, keltaset ja punaset merkit, ja keltaset ja pinkit nauhat, joten ei voi enää ainakaan olla varustelusta kii tää homma! :P Sit ku ollaa vielä vähän parempia niin pitää tehä myös ilman nauhaa, tai vois kai sitä välillä harrastaa nytki lelu ruudussa. Täytyy laittaa listaan.

Rakensin siis omat kaks ruutua ja lisäks meillä oli vielä kolmaskin ruutu punasella ohuella nauhalla ja pinkeillä tötsillä, hyvin siis vaihtelua. :D Tehtiin nurmella. Laitoin myös häiriötötsiä ympärille.

Tavotteena oli siis antaa Dinalle mahd vähän apuja että se joutuu ite bongaamaan ruudut. Ruudut oli rakennettu siis kentälle valmiiks niin että koira ei nähnyt ja olin vieny myös kaikkiin ruutuihin lelut valmiiks koska halusin että saa palkan heti kun vaan löytää ruudun. Heinikko oli sen verran pitkä että ei kuitenkaan näny leluja ennekun lähempää kun oli jo ruutuun menossa.
Itse ruudun teknisessä suorittamisessa ei siis juurikaan oo ongelmia, mitä nyt välillä jää vähän eteen. Mutta kyllä se kuitenkin aina ruudussa on, menee maahan taaksepäin ja on kuitenkin niin pieni koira. Nyt halusin siis vaan treenata sitä ruudun löytämistä ja sinne juoksemista.

Lähetin eka ilman liikkurointia kahteen ruutuun. Ekaan lähti kaarattamaan vähän kohti ruudun oikeella puolella olevia häiriö-kartioita mutta tajus sit edessä ruudun ja juoksi sinne. Tässä keltaset nauhat tosin oli tosi hyvin näkyvillä joten tää oli aika helppo.
Lähetys seuraavaan vähän huonommin näkyvään ruutuun. Juoksi nyt suoraa linjaa ruutuun ja paremmalla vauhdilla, selvästi oli tajunnu mitä tehään vaikka eri ruutu.

Sitte vähän liikkuroitua seuraamista väliin. Oli hyvää, nyt vaan rupeen ite välillä kävelee vähän liiankin hitaasti ja pitäis hakee optimaalinen vauhti missä Dina työskentelee hyvin mutta hitaan käynnin ja normi seuraamisen välillä on kuitenkin vielä selvä ero..
Sivuaskelissa annoin Dinalle namin just ennen siirtymisiä ja toimi, ei vinkunu vaikka oli alottamassa sitä, ja palkkasin myös niiden jälkeen. Tätä testataan!

Sitten vika ruutu liikkuroituna. Siinä oli kaikkein huonoimmin näkyvät matalimmat törpöt jotka peitty melkeen heinikkoon. Dina lähti lähetyksestä juoksemaan ruudun oikeella puolella olevalle häiriö-merkille. En saanu ohjattua sieltä ruutuun joten kutsuin pois ja menin lähemmäs lähettämään, sitten meni ok. Otettiin vielä alusta yks, nyt ei ollu enään palloa ruudussa. Juoksi tosi hyvään paikkaan, meni itestään maahan mut toisaalta mulla oli pitkä tauko pysäytys ja maahan käskyn välillä (ei se silti sais tehä niin!). Tehtiin loppuun asti ja loppuosa hyvin, lopun pa vähän vino.

Sitten jätettiin ruutuleikit siltäpäivältä siihen. Jaksaisin uskoa että eiköhän se tällasella treenillä ala joskus se meiän ruutukin löytymään.

Tehtiin tän setin loppuun vielä vähän kaukoja. Meillä oli oikein kaksi tiukkaa silmäparia kattomassa liikkuuko takajalat. Tein takapalkalla jos se sais D:n ajatuksia vähän taaksepäin. Sehän toimi tekniikan kannalta hyvin, vaihdot oli puhtaita, mutta valitettavasti takapalkka jätti puudelin päähän vaan kaks vaihdetta, maahan ja seiso. Istu ei vissiin mahtunut enään aivoihin kun ajatukset oli pallossa.. :P
Eli vähän säädöks meni, mutta lähempää se istukin sitten löytyi. Hyviä vaihtoja saatiin kumminkin, vaikka kyllä niitä huonojakin mahtu joukkoon muutama. Liikkuu eteenpäin s-i vaihdossa. Ei siis vaan peruuta etujalkoja taakse vaan kiskasee peppua myös eteen. Välillä liikuttaa peppua taakse i-m vaihdossa (eli ei heittäydy etupäällä vaan alas vaan hinuttaa peppua alta pois). Tuntuu oikeestaan että kaikissa vaihdoissa on välillä jotain pientä fibaa, paitsi m-i on yleensä aika jees. :D Pitää vaan tiukentaa kriteeriä ja tukea tekniikkaa ja vaatia niitä hyviä vaihtoja.

Pienen tauon jälkeen tehtiin vielä pari tunnaria. Ekalla laukkas jopa vähän kapuloille mutta ravas takas. Mä vähän sössin palkkauksen joten palautus oli jotain kovin sekavaa, ote silti ihan hyvä. Otettiin vielä toinen, laukkas kapuloille ja nosti myös laukan palautuksessa! :) Kivaa vaikka en jaksakkaan ottaa kovin paljon stressiä tosta tunnarin vauhdista. Uskon että se tulee sieltä mitä enemmän varmuutta Dina saa kokonaisen liikkeen suorittamiseen. Etsiminen molemmissa toistoissa hyvää, siinä ei ongelmia. :)

Kivat treenit, lopuks heiteltiin vielä vähän frisbeetä ja Dina pääs vähän irrottelemaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti