maanantai 22. heinäkuuta 2013

Lempäälässä Yö-tokoilemassa

Oltiin lauantaina Lempäälässä yö-tokokokeessa. Kokeet alkoi kello 20 ja jatkui ties kuinka pitkälle yöhön. Luokat oli käänteisessä järjestyksessä alkaen EVL:llä ja me lähdettiin kotiinpäin VOI:n jälkeen n klo 23. Eli aika myöhään ja pimeessä on alemmat luokat saanut kisata!
Mutta tää sopi hyvin mulle joka oon aina töissä (or atleast so it feels like), koska onhan meillä aina yöt aikaa! :D

Voittajaluokka oli kaikkein isoin luokka, oisko ollu reilu kymmenen koirakkoa. Me oltiin luokassa ekana.

Paikkamakuut otettiin kahdessa ryhmässä peräkkäin heti alkuun. Dina tuntu kisapaikalla tosi hyvältä. Olin päättänyt ottaa aika minimalistisen linjan valmistelujen suhteen ennen suoritusta, koska oon todennut että Dinalle ei oikein toimi hetsaus. Se toimii parhaiten kun teen ite mahd. vähän ja annan sen tehä ite enemmän hommia. Se vaan menee sekasin jos mä rupeen jotain höntsäämään. (ainakin nyt tuntuu siltä)
Oltiin siis hyvissä ajoin kentän laidalla oottelemassa. Otettiin vähän seuruuta ja siinäpä oikeestaan se. Jätin Dinan tuomarin puheen ajaks kauemmas makoilemaan ja kehään mennessä kutsuin sen vaan mukaan ja sit mentiin. Dina teki siirtymiset kivasti, ei ottanut pahasti häiriötä ja tuntui hyvältä, oli tosi kivasti messissä koko ajan. Jos tiputti kontaktin pysähdyin ja ootin että hakee kontaktin uudestaan itse, en siis antanut mitään käskyjä/ruvennu houkuttelee tms, ja tää on nyt toiminut tosi hyvin. Dina joutuu tekemään ite hommia ja pysyy paljon skarpimpana! Sellanen tavallinen vilkuilu kehään mennessä oli lähes poissa ja tilalla oli skarppi rauhallinen koira. :)

Paikalla makuu meni hyvin, siitä täys 10. Kerran oli kuulemma vilkaissut lepattavaa kehänauhaa. Meni maahan ja nous istumaan ok.

Laitoin Dinan toisen ryhmän paikallamakuun ajaks vähäks aikaa autoon ja ehin ite käydä vessassa. Ei tarvinnu mennä jalat ristissä kehään. :D

Tein samat valmistelut ennenkun mentiin suorittamaan yksilöliikkeitä. Otettiin pari seuruupätkää, taisin palkata vähän namilla, mutta tehtiin tosi vähän. Sitten Dina makoilemaan kentän reunalle ja siitä sitten lähettiin kehään.
Liikejärkkä: ruutu, seuraaminen, luoksetulo, hyppynouto, tunnari, istuminen, kaukot, metalli.

Ruutu: 0. Onnistuttiin sitten nollaamaan heti eka liike, jihuu. Dina ei vaan yksinkertaisesti taaskaan löytänyt ruutua. Ruutu oli rakennettu kehän vasempaan takanurkaan ja sen oikeella puolella kehän oikeessa reunassa oli luoksetulon merkit, samanlaisilla merkeillä kun ruutu. Dina bongas kauimmaisen luoksari törpön ja juoksi suoraan sinne.. Sit meni haahuiluks ja juoksi ulos kehästäkin.. Kutsuin sit pois ja siirryttiin eteenpäin. Vaikka on treeneissä tehnyt teknisesti hianoja ruutuja niin toi hakeminen on näköjään vielä niin vaikeeta niin vaikeeta. Mutta onneks treenillä siitä selviää!

Seuraaminen: 8. Dina ei oo ikinä tehnyt kokeessa niin hianoa seuraamista kuin nyt! Oon aivan super tyytyväinen siihen fiilikseen. Ei yhtään haahuilua, käännökset tiiviitä, paikka pysy älyttömän hyvin, siirtymiset hyviä. -2 lähti vinkumisesta sivuaskelissa ja niitten jälkeen. :( Teki samaa viimekoikeissa ja ruvennut tekee samaa välillä myös treeneissä. Pitää keksii siihen nyt jotain, ajattelin koittaa namia suuhun taktiikkaa ainakin aluks ja enemmän palkkaamista. En oo ihan varmaa onks se into-vinkumista vai ahistus-vinkumista.. Hyvin se ne muuten tekee. Mutta tästä muuten super happy, asenne 10+ (meidän koe-seuraamiseks)! :)

Luoksetulo: 9½. En muista tästä ite oikein mitään, mut ihan hyvin se sit vissiin meni. :P

Hyppynouto: 8. Varmistin palautuksen tuplakäskyllä koska lähti palauttamaan kaarella, ois saattanut tulla yli muutenkin mut pelasin varman päälle. Muuten nätti!

Tunnari: 7. Ravas molempiin suuntiin (sinänsä ihan ok), työskenteli kapuloilla hyvin, aloitti reunasta ja nosti heti oman. Piti kapulasta tosi löysästi sikarina, kolautti kapulan mun polveen palautuksessa ja se tippu mun jalkoihin. Oisin saanu vissiin nostaa sen itekki, mutta Dina nosti ja palautti uudestaan. Liikuin siinä vähän. Onneks tuomari ei rankassu siitä vaan vain koiran hutiloinnista.

Liikkeestä istuminen: 9,5. Tassut liikkui vähän kun kävelin taakse.

Kaukot: 8,5. Hyvin maahan, liikkui vähän. Oli odotettavissa, näissä tekniikka vähän hajonnut ja liikkuu vaihtelevasti varmaan kaikissa muissa paitsi m-i vaihdoissa. I-m työntää välillä peppua taakse ja seisomisissa taas vähän eteen. Olin yllättynyt että meni niinkin hyvin. :P Näihin paljon tekniikka-treeniä että löytyy taas "hissit".

Kokonaisvaikutus: 9. Ykkönen lähti siitä että koira poistui kehästä vaikka oikeasti tuomarilla ois ollut oikeus vetää siitä -4p, mutta kuulemma ei halunnut. :) En ois voinu olla enempää tyytyväinen Dinan työskentelyyn tällähetkellä! Ja en mä itekkään pahasti tunaroinu.

Pisteitä yhteensä 243,5p ja VOI2 jolla irtosi luokassa 2. sija. Olin vähän yllättynyt koska sen verran hyvältä näytti muidenkin meno. :) Oli muuten hauskaa että VOI-luokan yli kymmenestä koirasta ykskään ei ollu bortsu, belgi tms muu iso toko/pk rotu. Hauskaa oli kattoa kehässä partiksen, tollerin, russelin, keeshondin, bernin jne menoa.

Kotimatkalla piti turvautua karkin ja batteryn voimaan että pysy hereillä. Mutta onnellisena ajelin kotiin ja aika magical oli kun jostain pimeydestä ilmesty Hämeenlinnan kohdalla taivaalle upee ilotulitus, kruunas hianon illan! :)

 Yöeläin

Nii, käytiinhän me niissä toisissa I-HAHin epiksissäkin pari viikkoo sitten mut se reissu oli aika fiasko. Ooteltiin paikanpäällä reilu pari tuntia kunnes just ennenmeidän luokan alkamista meiän oli pakko lähteä koska olin luvannut hakea mun isän. Aikataulu kisoissa siis veny enemmän kun olin aatellut.. Möllirata oli oikein muakavan näköinen ja kyllähän sitä paljon oppii muiden suorituksia seuraamallakin, joten ei se ehkä ihan turha reissu kuitenkaan ollu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti