lauantai 21. syyskuuta 2013

Mmmmm, verta!

Oltiin tänään molemmat elämämme ensimmäistä kertaa jälkimetsässä. Osallistutaan siis meidän ainejärjestön MEJÄ-kurssille ja tänään oli eka jälkipäivä.

Koska mun jalan tilanne nyt on mikä on, niin en viittinyt lähteä ihan metsään rämpimään. Varsinkaan koska sinne päästäkseen ois pitäny ylittää pari metriä syvä ja levee oja. :D Joten tehtiin Dinalle jälki hieman pusikkoiselle ja heinikkoiselle hiekkatien pientareelle. Oli eka kerta joten tarkotus oli muutenkin lähinnä kattoa syttyykö koira jäljelle vai juokseeko se verta huutaen karkuun, joten aattelin että ei sillä sijainnillakaan sitten niin väliä.

Mulla ei ollut siis minkään näköistä käsitystä siitä miten Dina reagois vereen. Lisäjännitystä toi vielä se että meidän veri oli noin vuos sitten hankittua, pakastimessa seissyttä. Ei siinä sinänsä mitään, mutta ilmeisesti pakastin jossain vaiheessa sulanut, sillä veri oli ehtinyt märäntyä ja haju oli aika mehevä..

Dina ajoi siis tienpientareella n 50m pitkän jäljen. Kiinnostui verestä heti ja jopa nuoli sitä maasta jäljen alussa olevasta ruudusta! Lähti hyvin seuraaman etsi-käskyllä. Kääntyi aina välillä kattomaan mua vähän kysyvästi mutta jatkoi hyvin jäljestystä uudella käskyllä. Pari kertaa meinas vähän eksyä jäljeltä ja kerran lähti kokonaan pois jäljeltä/hyppäs tielle, mutta jatkoi sitten hyvin kun palautin jäljelle. Lopussa "kaadolla" nuoleskeli kansaa verta maasta, nam :D mutta ihan hyvä että osoitti ainakin kiinnostusta. Ei siis vierastanut verta yhtään! :) Lopussa oli palkkana namipurkki.

Vähän oli epävarmuutta mutta selvästi tajus mitä piti tehä. Uskon että varmuutta ja vauhtia saadaan varmasti aika nopeesti treenaamalla kasvatettua!
Kiva treenata jotain joka perustuu koiran omiin taipumuksiin, sekä omistajan että koiran mieli lepäs. :)

Selvästi oli puudelilla hommaan taipumusta joten saa nähdä jos sitä vaikka tässäkin lajissa joskus lähtisi kokeisiin asti. Koepaikkoja ilmeisesti vaan tosi vaikea saada ja lisäksi koemaksut melko kalliita. Mutta puuhailu- repertuaariin täytyy ainakin tämä laji lisätä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti