keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Ahkera alkuviikko (ja viikonloppu)

Ollaan oltu treenaamisen suhteen tosi ahkeria viimeaikoina. :)

Viikonloppu kulutettiin koulun maneesilla Juha Oreniuksen pro-agility koulutuksessa. Viikonlopun tuloksena oli lisääntynyt tuska ja ahdistus siitä että tajuaa taas kuinka vähän sitä oikeasti osaa. Ei voi edes sanoa että kaikki pätkät ois ollu "kivoja", mutta onneksi suurimmaksi osaksi kuitenkin. Ja saatiin me onnistumisiakin joukkoon. Eli loppupeleissä siis tietenkin ihan huippukoulut! Treeni into, sisu ja motivaatio ainakin kasvoi. :) (Lisää tästä myöhemmin toivottavasti kera jonkun videon.)

Maanantaina käytiin tenttiin luvun lomassa Dinan kanssa treenaamassa tokoa. Tehtiin aluksi merkkiä, hain vauhtia vapauttamalla kierrosta käteen lelulle. Teki hyvin. Pitää vaan muistaa että ei ota näitä turhaan liian montaa peräkkäin jos ekat hyviä. Sitten merkiltä ruutuunlähtety, lelu ruudussa. Eka vasempaan. Tehtiin pari toistoa. Merkit ok, painetta vois olla vähän enemmän, mutta reippaalla laukalla kuitenkin menee. Yhden ruudun jäi vähän eteen, otin uudestaan, meni paremmin. Paikkaa pitäisi taas muistaa vahvistella esim targetilla, plus tehdä myös heittopalkalla. Huomaa kun tehty nyt paljon lelu ruudussa, niin jos ei sitä ole alkaa etsiä sitä (haistella ruutua). Lopettaa/seisahtaa kun huutaa stop, mutta tosi häiritsevän näköstä. Ehkä tähän siis targetia ja heittopalkkaa vähän aikaa enemmän..(?).
Tähän pieni paussi.

Mentiin tekemään välissä Z:n seuruukaaviota. Olin laittanut matalat merkit paikoilleen ja tavoitteena siis totuttaa Dina merkkeihin seuruun yhteydessä. Tätä ei olla aikasemmin treenattu. Alkuun pieniä kontaktin menetyksiä. Seuruutin joka puolelta merkkejä, Dina mun ja merkin välissä+toisin päin, kääntyilin merkkien ympäri, kävelin suoraan päin, käveltiin yli merkeistä jne. Nopeasti tottui merkkeihin ja työskenteli hyvin. Otin myös pari jäävää. Haluisin maahanmenot vähän nopeammaksi, täytyy treenata niitä.

Tehtiin vielä  ruutuun lähetys oikealle. Vähän vino merkki, kaarratti vähän ruutuun. Huomaa että pientä epävarmuutta siis vielä, reeniä reeniä. :)
Lopuksi merkkiä häiriöllä. Ensin riehuttin narulelulla -> vein sen merkin taakse, hetsasin vielä ja merkille lähetys. Hienosti merkille! Vapautin lelulle. Takahäiriön kestää jo aika hyvin, tätä ollaan treenattu.
Sitten sama homma, mutta heitin lelun melkein juoksureitille merkin eteen. Tätä ei voinut vastustaa ekalla yrityksellä, mutta uusinnalla hyvä merkki. Näitä eri merkin häiriöitä siis vielä lisää mukaan treeniin.

Treeneissä oli tosi kivaa ja Dina tekee niin huippu asenteella! Hyvällä mielellä sai palata kotiin tenttimatskujen pariin. ;)


Tiistaina meillä oli maneesilla kouluttajien vapaavuoro. Pakko oli päästä testailemaan viikonlopun oppeja ja radanpätkiä. Tehtiin välistäveto pätkää joka aiheutti monille harmaita hiuksia sunnuntain radalla. On se rytmittäminen vaan (ainakin mulle) niin pirun vaikeaa! Nyt pätkä meni kuitenkin superhyvin! Enemmän hiottiin välistävetoa edeltävää takaakierto-persjättöä että saatiin Dinalle siihen tiukempi kaarros. Täytyy vain ite lähte aikasemmin liikkeelle ja ottaa tiukemmin haltuun ja opettaa koiralle ne käännökset ehkä first of all! :D Palkkasin siis Dinan lelulla käteen siitä niin saatiin kurvit kivasti pienenemään. :)

Ton pätkän lisäksi tein minirataa, jossa takaakierto, takaaleikkaus, kepeille umpi-kulma, päässä este takaakierto ja takas kepit. Saatiin vähän tehotreeniä kepeille ja takaakiertoihin samalla, joita tarttis molempia myös vielä paljon vahvistaa. Dina haki kepit joka kerta oikein ja pujotteli tosi hyvin. Jes, taitava likka. :) Tekniikassa ois parantamisen varaa, mutta koska agi ei oo meidän päälaji (ainakaan vielä :D) niin en mitään uudestaan opettamisia rupee tekemää. Koitan vaan vahvistaa niitä, käyttä etupalkkaa ja toivoa että yhdistäminen radalle nyt pikkuhiljaa poistais sivuttais-suunnassa tapahtuvaa liikettä. :) Ei niitä mun mielestä hävetä tarvii tollasenakaan :P
Viikonlopun radalla kaikkein kamalin kohta oli kepeille lähetys umpikulmassa tosi kapeesta välistä putken vierestä! Ei mitään chaanssii :D Kyllä me taidettiin lopuksi tosi tiukalla haltuunotolla (ylävartalon kääntö!) saada puudeli kepeille, mutta kulmakin oli meille niin vaikee että meni vähän meidän kapasiteetin yli vielä tässä vaiheessa.


Tänään, keskiviikkona jäin treenien vedon jälkeen tokoilemaan Dinan kanssa n puoleksi tunniksi. Mulla ei ollut oikein mitään kamoja mukana, paitsi pari muovikantta joita olin ajatellut käyttää ryhmäläisten kanssa, joten ajattelin että voitais vaikka treenata jotain etäpalkalla.
Otettiin seuraamista, jätin palkan kannelle kentän laitaan. Tein kokeenomaisen sisäänmenon ja Dina kävi aluksi vähän liian kierroksilla. Seuruun liikkeellelähdössä äännähti ja sama jatkui pys ja sivuaskelissa. Palkanvaatimista selvästi kun ois ollu kiva juosta hakemaan palkka. Huomautin että ei sovi vaatiminen. Vire parani ja ääntely jäi. :) Tehtiin useampi erilainen pätkä aina kokeenomaisella kehääntulolla, juoksupätkä juoksukäännöksillä, pätkiä jossa paljon pys. ja sivuaskelia jne. Dina oli ihan huippu! <3 Juoksukäännöksissä pitää vielä miettiä omaa liikkumista ja askelluksia.

Sitten Z, jäävät läpi, seuruuseen lähtöjä, kiertämisiä jne. Palkkailin eri osioista. Kerran istui maahanmenon. Maahanmenot taas omaan makuun vähän löysiä. Liekkö märkä, kylmä nurmikko syynä? Tein sitten pelkkiä maahanmenoja hetsaamalla ja vapautin niistä alustalle/heitin palloa. Parani! Muuten erottelee jäävät musta nyt tosi hyvin, ääriharvoin tulee mokia. Seuraamaan lähtee myös liikkeistä kivasti ja pysyy hyvin paikoillaan kun kierrän. Stabiiliutta asentoihin vois silti treenata lisää vähän enemmän häiritsemällä. Ja noi maahanmenot tiukemmiksi niin hyvä tulee. :)

Parin viikon päästä tullaan Suomeen melkein viikoksi. Suurin osa ajasta kuluu messukeskuksessa ELL-päivillä. Mutta täytyy katsoa jos sais jonkun koulutuksen jollekkin illalle sovittua, joko agi tai toko. :)

Loppuun pari random kuvaa ettei olis ihan pelkkää tekstiä :)


D silminnähden tyytyväisenä lähössä lenkille sateisena ma-aamuna ft. lainalapsi Helmi

Tollanen sohvankoriste!

Ainiin, oonhan mä päässy viimekertasen jälkeen pyörähtämään näyttelykehässäkin! :) Zinna bc 1v teki näyttelydebyyttinsä Tartu KV:ssa ollen molempina päivinä Rop-jun ja saaden 2x Jun-CC! Jee hyvä Zinnuli! <3 Tällainen kuva oli napattu meistä kun odoteltiin kehää. Koiralla vaikutti olevan ihan kivaa, menestystäkin tuli ja mä pysyin jopa pystyssä, joten kivaa oli käydä kehässä taas pyörähtämässä. Kyllähän tollasta paimentakin kehässä (ja muuallakin) pyörittelis.. ;)

Kiva © Tiia Pihlik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti