maanantai 17. maaliskuuta 2014

Agility ylämäki, alamäki..

Ollaan menty agin kanssa nyt vähän ylä- ja alamäkeen. Nyt tuntuu onneksi taas siltä että ollaan taas noususuhdanteessa. :)

2.3 oltiin JAU:n kisoissa Ojangossa. Mulla oli jostain syystä ihan surkea fiilis koko kisoista. Tulokseksi tuli hyl, 5 ja hyl. Ekalta radalta kolme kieltoa, kepeille väärältä puolelta sisään ja sitten mä ohjasin hutiloiden niin tuli kahesta esteestä ohi, woops.. Toka rata muuten hyvä, sain Dinan jopa ohjattua hyvin kepeille mutta tahtirikko jostain syystä kesken keppien ja jätti yhen välistä, blaah. Kepeiltä siis taas vitonen, nyt vaan syy vähän eri. Sitten vika rata, hyppäri. Kepit oikein, jeeee! Ja sitten, innostuin siitä niin paljon että taisin jäädä vähän liikaa tuulettelemaan ja Dina pujahti väärästä päästä sisään putkeen. Ei näin! :D
Nyt jälikäteen nää osaa ottaa jo ihan omille niskoille ja huumorilla, mutta kisojen jälkeen oli kyllä sellanen kisakirjan poltto-fiilis. :D Mutta onneksi oli videot edes parista radasta niin tajusin että ei se oikeasti ollut niin kamalaa se meno kun miltä se silloin tuntui. Ihan ok radat jossa pieniä kämmejä. Noi keppivirheet kyllä nostaa päätään. Kepit menee nyt tehotreeniin!

Tässä parin ekan radan videot (kiitti Anni!), toivottavasti näkyy.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10152236213563514&set=vb.643108513&type=2&theater

https://www.facebook.com/photo.php?v=10152236082968514&set=vb.643108513&type=2&theater

Katottiin keppejä viime viikolla treeneissä ja mun pitää kiinnittä huomiota sekä siihen että hidastan Dinaa tarpeeks ajoissa (jo edellisellä esteellä), linjata hyvin ja tarkasti kepeille ja silti antaa Dinalle tilaa. Lätt som en plätt! :D (eli ihanan helppoa!) Mutta kyllä se oikeesti osaa, saatiin hyviä onnistuneita toistoja! Ja pitää vaan vahvistaa myös sitä itsenäistä hakemista.

Mietin jo noitten JAU:n kisojen jälkeen että pitäiskö pitää kisoista vähän taukoa, mutta kaveri sai ylipuhuttua seuraavaksi viikonlopuksi Tallinnaan kisoihin. Suostuin koska tää kaveri on myös meidän agility-valmentaja ja lupasi kattoa silmä tarkkana mitä me siellä radalla oikein toilaillaan! Eli jos ei muuten niin edes sitten oppimismielessä mennään.

9.3 oltiin siis Tallinnassa kisoissa. Tuomarina Anne Tammiksalu. Oli ihan super kivoja ratoja mun mielestä, enemmän tekemistä kun niissä ykkösten radoissa millä Suomessa ollaan ehitty käymään.
Suurimmassa osassa kisoja ollaan oltu yksin niin nyt oli ihan luksusta kun sai jonkun kanssa käydä radat läpi ja oli vielä joku joka kommentoi niitä jälkeenpäinkin.
Ekalta radalta otettiin 10. Yhdestä esteestä ohi ja kepeille taas kielto (väärältä puolelta sisään). Kepit laitettiin vähän koiran piikkiin, koska se ei oikeesti ollu mikään vaikee kulma ja oli ihan hyvä lähestyminen. No mutta, varmuutta niihin siis vielä.. Onneks siellä oli myös se mun sähläämä kielto alla niin ei harmittanu niin paljoa. :P Sijotuttiin tolla kympillä kuitenkin kolmoseksi..
Tokalta radalta saatiin kun saatiinkin raavittua kasaan meidän toka nolla ja LUVA!! Juuhuu! Pieni sähläys keppien jälkeen kun piti tehdä sinne persjättö johon kiirehdin ja sitten hukkasin koiran vähäks aikaa selän taakse. En oikeesti nähny missä se pyöri. Onneks saatiin tilanne kuitenkin korjattua ja matkaa jatkettua puhtaasti maaliin. Huraa! :) Sijotus 2.
Kolmas rata oli tosi hyvä mutta rengas oli ilmeisesti sen verran hassun näkönen, aika paksu sininen jossa tosi iso raami, että Dina kiels sille. Korjauksella kyllä meni sen sitten. Eli vähän tyhmä vitonen mutta ei harmita kun oli muuten niin hyvä rata. :) Oltiin ainoa koirakko joka onnistu tekemään tuloksen tolle radalle joten sijotus vikalla radalla 1. :)

Tässä Dina palkintoineen hianon kisapäivän jälkeen :)


Ja tässä radat

Eka rata

Nolla

Vika rata

Tulee nyt linkkeinä kun löytyvät kaverin YouTubesta. Iiso kiitos Christalle henkisestä tuesta ja kuvaamisesta kisoissa. :)

Nyt kaksi LUVAa siis kasassa ja seuraavat kisat luultavasti 5.4 Riihimäellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti