maanantai 31. maaliskuuta 2014

Ruokosen agi-koulutus uudella kentällä

Tartoon on valmistunut uusi super hiano treenikenttä, tekonurmi-kumirouhe pohja ja Smartin esteet. Ihan mahtavaa!

Oli siis hyvät puitteet järkätä ulkopuolinen agi-koulutus viikonlopuksi. Saatiinkin viime viikonlopuksi vakio vieras Juha Ruokonen meitä kouluttamaan.

Osallistuttiin Dinan kanssa molempina päivinä 2 tunnin koulutukseen. Lauantaina teemana oli sylivekit, valssit ja vauhti ja sunnuntaina radan teemana taas takaaleikkaukset ja viskileikkaus.

Lauantaina paistoi aurinko kirkkaalta taivaalta ja oli ihan huippu olosuhteet treenata. Radan rakentaminenkin sujui klo 8:30 aamulla ihan käden käänteessä uusilla kevyillä esteillä. :)

Rata oli kolmosluokan tasoa ja siinä oli n 30 estettä. Dinan kanssa valitsin tehdä pätkissä että saadaan hiottua kaikki tekniikat kuntoon. Tokan setin lopuksi tehtiin sitten ratana siihen asti mihin oltiin päästy, eli esteelle 24. Tauolla tein itsenäisesti vielä loppua keppeineen jotai ei ehditty treenien aikana ottaa, sekin meni hyvin. :)

Eniten Juha tarttui mun ohjauksessa siihen että en saa jää odottelemaan koiraa esteille vaan liike jatkuu uuteen suuntaan. Eli ohjaus päällä mutta alavartalo ja liike etenemään kohti uutta suuntaa. Tunnistan ton ongelman täysin itessäni että jään turhaan esteille odottelemaan. Toinen josta Juha sai jatkuvasti muistuttaa oli että ei taka-askelia sylivekeissä ja valsseissa! Jään paikalle hipsuttelemaan ja ottamaan pieniä taka-askelia jolla myös jään tukemaan koiraa esteellä, vaikka sille ei olisi tarvetta. Ei siis taka-askeleita vaan heti eteenpäin kohti uutta suuntaa!

Tässä videota lauantain treeneistä
Vika veto:

Plus pari pätkää
Tässä pyöräytys joka sopi meillä tohon kohtaan paljon huonommin kuin sylivekki, vekillä kääntyy paljon tiukemmin ja ite en hahmota noita pyöräytyksiä ollenkaan, niistä tulee super hitaita..

Ja sylivekki muurille uudestaan, parempi käännös kuin tossa ekalla videolla kun tehtiin ratana

Sunnuntaina teemana siis takaaleikkaukset, viskileikkaus, valssit yms. Radat oli molempina päivinä tosi teknisiä ja sen takia ne välillä tuntu jopa vähän hitailta, mutta tulipahan hiottua tekniikoita josta tykkäsin tosi paljon ja tuli tarpeeseen! :) Treenattiin paljon myös tekniikoita joita tulee tavallisesti vähemmän tehtyä, eli meillä esim just noi takaaleikkaukset ja viskileikkaus. Dina luki viskileikkauksen ihan luonnostaan todella hyvin, ollaan taidettu tehdä sitä kerran aikasemmin joskus 1,5v sitten.. Täytyy muistaa pitää työkalupakissa. :) Takaaleikkaukset on mun mielestä aina ollut tosi vaikeita ja niissä sekoiltiinkin aluksi. Mutta meni nekin sit ihan ok, pitää vaan muistaa leikata rohkeasti. 

Sunnuntailta ei oo videoo mutta tässä pari Sonjan ottamaa kivaa kuvaa :)

Ensi viikonloppuna tullaan taas Suomeen kisailemaan, lauantaina luvassa Riihimäki. Sunnuntaina osallistun villakoirien kasvattajapäiville jossa luvassa mm villakoirien terveysasiaa. Käsitellään viimevuonna tehdyn villakoirien terveyskyselyn tuloksia. Toivottavasti siihen on saatu paljon vastauksia ja kattavia tuloksia! Odotan mielenkiinnolla! 
Lisäksi toiveena ois viedä Dina nyt Suomessa fyssarille, vaikuttas olevan pientä jäykkyyttä liikkeessa ja hyppäs kauheita koikkaloikkia viikonloppuna, johtuisko pienestä jäykkyydestä..? Toivottavasti saatais aika.. :)

Kennelnimi asia etenee sen verran että uudet nimiehdotelmat oli viimeisimmässä Koiramme-lehdessä. Toivotaan että vahvistus tulisi pian!
Dinan juoksujen pitäisi alkaa huhti-toukokuun vaihteesta ja siitä tarkoitus astuttaa. Uros on valittuna, täytyy kirjoittaa esittely hänestä erikseen piakkoin. Mutta varmasti vauhdikkaita ja motivoituneita ja kauniitakin harrastuspuudeleita on tästä yhdistelmästä kesällä luvassa jos onni on myötä. :) Palataan tähän siis tarkemmin lähiaikoina! 

Mahdollisia alustavia kyselyitä yhdistelmästä voi laittaa anniina.salo12 ät gmail com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti