perjantai 1. toukokuuta 2015

Nuorten koirien tokokurssi

Svante osallistuu nyt keväällä Riitta Jantunen-Korrin nuorten koirien tokokurssille. Keskiviikkona oli ensimmäinen kuudesta kurssikerrasta. Täytyy kirjotella blogiin vähän ylös niin muistan mitä ollaan tehty ja mitä jäi mieleen/mitä täytyy treenata lisää.

Aloitettiin häiriö kontaktilla, Riitta heilutteli lelua koirien edessä kun koirat perusasennossa. Tätä täytyy ehdottomasti tehdä paljon lisää palkaten paljon ja rakentaen hyvä, vahva "kupla" ja kontaktista tosi hyvä. Vois ottaa tavoitteeks tehdä vaikka vähän joka kerta kun ollaan treenaamassa seuran kera.

Seuraaminen ringin läpi täyskäännöksellä ja pysähdyksellä: pitäis uskaltaa alkaa Svanten kanssa ottamaan vähän pidempää -> uskaltaa vaikeuttaa kun sujuu! Käden häivytys. Mutta näytti kuulemma hyvältä seuraaminen.

Kapulan pito sivulla: Svante osaa pitää kapulaa sivulla hetken, päästää vapautus sanalla saa. Merkkisana toimii tosi hyvin. Välillä nousee seisomaan kun ottaa kapulan, välillä pito sivulla suht löysä. Liikkeessä, kun liikuttaa kapulaa pito parempi, vetää sopivasti vastaan kun kapulaa vetää poispäin. Pitäisi saada sama sivulla. Riitta suositteli testaamaan lelupalkkaa, joskus pito paranee kun ei odota niin kovasti namia. Täytyy koittaa kestääkö tässä lelua vai nouseeko kierrokset liikaa ja kärsiikö maltti. Mutta lisää tietenkin myös monipuolista pitotreeniä. Ota mukaan treeneihin myös metalli.
Ehdin tehdä muiden treenien lomassa myös pari vauhtinoutoa. Tuo super hyvällä asenteella :) Heitto n 10-15m, vapautus lelulle n puolesta välistä palautusta. Täytyy pikkuhiljaa alkaa ottamaan lähemmäs tavoitteena että vaihtaa lennosta kädessä olevaan palkkaan tai esim lelun heitto taakse ja pudottaa kohdalle vapautuksesta. Nyt vielä selvästi epäröi (hidastaa) jos vapautus tulee myöhemmin (yli puolenvälin).

Paikkamakuu: tuli huomattua että tätä on tehty iiihan liian vähän! Ollaan tehty melkeinpä vaan ruokakupilla, eikä sitäkään hirveästi. Paikkamakuut siis ehdottomasti mukaan nyt treenilistan kärkeen. Keskiviikkona oli vielä satanut koko päivän, joten hiekkakenttä oli märkä. Hyvä treeni kyllä että märässäkin voi maata. Harjoitusta vaatii tällä hetkellä erityisesti jättö (tuppas nousemaan heti kun liikutin jalkoja). Sain kuitenkin tehtyä ihan hyvää pysymisen vahvistamista, palkkailin paljon maahan nenäneteen nameilla samalla kun liikuttelin jalkoja, liikuin edessä ja sivulla, kävin parin metrin päässä, palasin viereen, poistuin taas. Vapautin välillä ja jätin uudestaan jne. Pysymistä ollaan jonkun verran tehty, ymmärtää odottaa sanan ja malttaa pysyä, joten se ei tän hetken ongelma. Täytyy tehdä tota ympärillä heilumista ja jättöjä. Maahan vielä käsiavulla jotta saadaan hyvät maahanmenot. Täytyy pitää kiinni kriteeristä (!) että maahanmenot pysyy niin hienoina kuin haluan. Ei lipsua siitä, ei hyväksyä hitaita. Jos tekee huonon ekalla, uudestaan ja käsiapu seuraavaan ja palkkaamista maahanmenoista.

Merkin kiertoa: kiva että otettiin uuden ALO:n liikkeitä! Annoin Svanten tarjota kiertoa. Ollaan tehty aikaisemmin vähän kiertoja tötsällä ja muuten suht paljon (puita, siivekkeitä yms). Svante oli näissä ihan suvereeni! :) Ensin tarjos kerran pysähtymistä merkille, mutta vapautin lelulle niin tajus että haettiin kiertoa. Hyvällä vauhdilla tuli.
Koska uusilla säännöillä ylemmissä luokissa tulee sekä merkille pysähtyminen että merkin kierto, täytyy näille olla eri käskyt. Käytin nyt runt, mutta toisaalta onko se liian sama alkuinen kuin ruutu? Olikohan meillä treeneissä puhetta siitä miks ei käyttäis tässä kierrä, tai mitäköhän järkeilin siinä? hmm.. Vaatii vielä miettimistä. Tuntuu että nyt kun on uusia liikkeitä ja uusia liikkeenosia ja toinen koira,  niin kokoa ajan saa olla keksimässä uusia käskysanoja. Saa nähdä kuinka sekasin kohta oon niiden kanssa. :P

(Uusi ALO-)hyppy: eli koira jätetään esteen taakse, kävellään itse toiselle puolelle ja kutsutaan koira sivulle. Ei mitään ongelmaa tässä, autoin toki vielä kädellä sivulle. Ensin palkkasin kerran esteen taakse jäämisestä, sitten kutsuin. Tässä varmaan käskyksi sivu.

Paljon ehdittiin tunnissa! Nämä oli Svanten ekat kunnon kimppatreenit, oon tosi tyytyväinen siihen kuinka hyvin Svante jaksoi keskittyä, teki intensiivisesti, oli kiinnostunut musta ja palkoista eikä ottanut häiriötä muista ryhmäläisistä. Ja oli se jotain jo oppinutkin. Hieno lapsi! :)

Muutama keväinen kuva:

Tämän lehtien pyydystyksen lopputuloksena Svante kävi
pulahtamassa Töölönlahteen..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti