perjantai 1. toukokuuta 2015

Agi-viikonloppu Mikkelissä

Vietimme viime viikolla agilityn täyteisen viikonlopun Mikkelissä. Lauantaina kisasimme Dinan kanssa kaksi rataa MAH:in kisoissa ja sunnuntaina osallistuttii Jenna Caloanderin koulutukseen. Välissä rentouduttiin ja treenattiin vähän lisää, mitäs muuta kuin agia, kaverin mökillä.

Agista oli taas reilusti kisataukoa alla. Tammikuussa käytiin yhdet kisat HSKH:lla, mutta sieltä ei jäänyt paljoa kerrottavaa jälkipolville. Jälkikäteen vasta tajusin että Dinalla oli selkä aivan jumissa, ja tahmeus radalla johtui siitä. Selkäjumia paranneltiin muutaman viikon ajan BOT:lla, hieronnalla ja kevyellä liikunnalla. Näillä eväillä jumit menivät onneksi ohi ja liike ja mieliala palasi entiselleen. :)

Lauantain eka rata tuntui melko hankalalta kakkosluokan radaksi. Startattiin Dinan kanssa medien ekana. Ekaan valssiin Dina ei tullut ollenkaan, olin itse ihan supermyöhässä. Kontaktit meni myös hyppelyksi treeninpuutteesta johtuen ja kepeiltä lähdin vähän kiirehtimään, joten niille virhe. Kisat on aina hyvä paikka mennä huomaamaan mitä ei osaa! ;) Tääkin suoritus oikein huus meidän heikkouksia. Estevarmuus ja itsenäisyys esteillä -> ne hemmetin kepit ja kontaktit! Ehkä pitäisi ottaa uudestaan käsittelyyn oma asenne- kyllä nelivuotiaalle koirallekin, varsinkin fiksulle puudelille, vielä voi ja kannattaa opettaa kunnolla ne kontaktit ja kepit! Tuntui kuitenkin hyvältä että muuten ohjaukset meni radalla suht kohdilleen, sillä virheitä tuli vain kontakteilta ja kepeiltä (jos ei lasketa sitä alun valssia.). :P

Eka rata: https://www.youtube.com/watch?v=jxjBkB15CCE

Seuraava rata tuntui paljon kivemmalta. Hyvin se menikin- aina viimeiselle esteelle asti! :0 Viisaat sanoo että rata loppuu vasta viimeiseen esteeseen, tai kannattaa vaikka kuvitella vikan esteen jälkeen vielä yksi este, niin se viimeinenkin tulee ohjattua. Nollat rupes kilisemään jo silmissä tokavikan esteen kohdalla ja niinhän siitä vikasta esteestä sitten mentiin ohi niin että hujahti. Olin tutustumisessakin keskittynyt vaan ajattelemaan että muista ohjata tokavika este. Jotenkin se vika pääsi sitten siinä suunnitelmassa unohtumaa.. -.- Otamme tästäkin oppia!

Toka rata: https://www.youtube.com/watch?v=2eNAUYeNgZU

Päästiin molemmilta radoilta sijoille vähäisen osallistujamäärän ja vähäisten nollien takia. Vikalla radalla ois irronnut voitto jos oltais selvitty siitä vikastakin hypystä ;)
Molemmilla radoilla Dinalla tuntui olevan ihan hyvä boogi päällä ja olen tyytyväinen fiilikseen radoilla ja koko kisapäivänä, joten positiivisella mielellä eteenpäin!

Lauantaina oli nätti keli ja onnistuin jopa vähän polttamaan naamani pitkänä kisapäivänä. Sunnuntain ilma olikin sitten täysi vastakohta- taivaalta tuli vaakana vettä.. Mutta mitäs muuta sitä reippaat (koira)urheilijanuoret tekis sunnuntaiaamuna kuin aikaisin ylös, ulos sateeseen ja kohti koulutusta! :)
Jälkikäteen ei kyllä harmittanut yhtään että lähdettiin! Tykkäsin Jennan tsemppaavasta koulutustyylistä tosi paljon. Mieleistä koulutuksessa oli myös se että pyrittiin löytää niitä ratkaisuja jotka sopi just kullekkin koirakolle, sekä koiran että ohjaajan näkökulmasta! :) Tehtiin tekniikka treeniä, valsseja, takaakierto-valsseja/saksalainen/niisto.. Testailtiin eri tekniikoita samaan pätkään. Ahaa-elämys mulle oli se, että Dinalle sopi takas tullessa paljon paremmin ottaa pitkää kautta kuin niiston kanssa tiukalla käännöksellä. Dinalle ei oo oikein ikinä opetettu kropan käyttöä tiukoissa käännöksissä, joten se hidastaa niihin tosi paljon ja käännökset tuppaa venymään. Pitkää kautta ottaessa vauhti pysyi paljon paremmin yllä ja se oli loppupeleissä nopeampi.
Tuntui että oli saanut taas jotain pureskeltavaa kotiinviemisiksi! :)

Viikonloppuna selkeni taas monta asiaa mitä pitäisi kauheesti Dinan kanssa vahvistaa, koitan ottaa näistä jonkunlaiset projektit ja täytyy katsoa jos pääsisi jollekkin kurssille (kepit ja kontaktit). Nimittäin:
-kepeille sisäänmenot! ja itsenäisyyttä pujotteluun! Todella paljon parannettavaa
-kontaktit -> mieti joku järkevä ratkaisu miten jatkaa treeniä (2o2o takas, opeta kunnolla??)
-muista pitää mielessä pitkän tien vaihtoehto
-jarrutus ääni
-valsseissa ajoissa ->käännä!
-älä edistä, mene koiran mukana
-katso!!

Pari videota Jennan koulutuksesta:
*valssausta https://www.youtube.com/watch?v=OAtSAqqTuSo
*valssit ja takaakierto-valssit https://www.youtube.com/watch?v=dToByZjFmEM
Svante toimi koko viikonlopun reippaana kisa-ja treenituristina :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti