lauantai 16. helmikuuta 2013

Huippu treenejä!

Käytiin tänään koulu takana tokoilemassa. Tehtiin neljä koiraa vuorotellen. Otin Dinan kanssa ekassa setissä metskun. Eka pari pitoa ja sitten vauhtinoutona. Heitin kapulan ja kävelin vielä heittämään toisen heiton. Dina lähti ihan rakettina, hyvä nosto ja yhtä raketti takas, vapautin leluun ja pidettiin bileet! Tosi hyvä metsku kylmästä ja pakkasesta huolimatta, jes :) Otin vielä pari palautusta tötsää kierrättämällä. Dinan mielestä tää ei ollut läheskään yhtä kiva leikki, ja vauhti ei päätä huimannut (saatiin kuitenkin laukkaa), mutta palautusasennot oli hyvät, mikä tässä pääasia.
Setin lopuksi vielä käskytettynä liikkeestä istuminen. Alku, seuraaminen ja istuminen hyvät. Kun palasin takaa  takas luokse niin liikutti/nosti etutassuja kaksi kertaa (ei liikkunut paikalta), niistä pitää olla tarkkana. Toi on paha kun en niitä itse nää kun kävelen takaapäin.

Tokassa setissä alkuun tunnari, tuli testattua miten sujuu tunnari korkeemmassa vireessä. Liikkuroituna, oma plus 8 häiriökapulaa, kellotaulussa. Oma n klo 9 kohdalla. Hyvä menovauhti, lähti haistelemaan klo 12-> vasemmalle, kolmantena oli oma, nosti varmasti ja palautus hyvällä vauhdilla. Homma toimii! :)
Dina nostaa tunnarikapulat ns sikarina ja palauttaessa matkalla heilauttaa päätä niin että kapula tulee poikittain suuhun. Tässä kapula joskus lentää, kun tekee sen samalla kun juoksee, nostaa kyllä heti ja palauttaa loppuun. Täytyy seurata pitääkö siihen ruveta miettimään jotain ratkasua. Muuten pitää kapulaa semi nätisti, mutta vahvistetaan nättiä pitoa erikseen vielä pitotreenillä.
Tunnarin perään otettiin vähän häiriötreeniä perusasennossa. Appari hiihteli ympärillä ja tuli välillä tosi lähellekkin seisomaan niin että Dina jäi mun ja apparin väliin. Dina teki super hyvin! Oli paljon varmempi kuin viimeks ja piti kontaktin älyhyvin, näissä vaan muistaa ite kehua rauhallisesti niin koirakin varmempi. Koska noi meni niin hyvin niin otettiin myös pientä seuruu pätkää niin että appari käveli lähellä (n 1m). Näissäkin älyhyvä, ei yhtään kontaktin tiputusta, tuntui että mitä lähemmäksi appari tuli niin sitä enemmän ja paremmin Dinski teki hommia! Pari lyhyttä pätkää sai riittää ja koiralle megapalkka hyvästä työskentelystä!

Lopuksi vielä kaukoja liikkurihäiriöllä, etäisyys n 10m, "liikkuri" koiran ja ohjaajan välissä huitomassa. Otin kaikki vaihdot paitsi s-i jota en vielä "uskalla" tehä noin kaukaa, vaikka oikeastaan Dina kyllä tekee senkin nykyään jo hyvällä tekniikalla. Ekassa i-m vaihdossa Dina otti häiriötä liikkurista joka näytti käsillä alas ja meni maahan siitä. Kävin sitten pari kertaa palkkaamassa kun ei reagoinut ja lisäksi palkkasin kaikki vaihdot koska teki tosi hyvin. Kaketkin alkaa siis olemaan melko kivalla mallilla. :) Pitää vaan uskaltaa alkaa treenaamaan lisää etäisyyttä.

Lopuksi päästettiin koirat maneesin viereen juoksemaan. Ei uskallettu päästää vanhan peahooneen taakse missä oltiin treenaamassa, koska siellä oli neljä valkohäntäpeuraa kun tultiin. Jos jellonanmetsästäjät ois saanu niistä jäljen ni voi olla että niitä ei ois näkyny enää sinä päivänä..

Nyt meillä nukkuu täällä kolme treeneissä hyvin väsytettyä koiraa, yksi puudeli ja kaksi laina rhodea :)

Se isompi niistä ajatteli et puudelin peti vois olla kiva

Pienempikin aatteli kokeilla ja osas asetella ittensä sinne vähän paremmin Chili ja Unna <3

Ainiin, alkohan meillä tällä viikolla taas agireenitkin! Tosi huippua kun päästään nyt treenaamaan kaks kertaa viikossa, kerran ohjatusti ja kerran semi-itsenäisesti. Dina veti alkuviikon treeneissä melko kivasti, joten innolla odotan mitä kevään agitreenitkin tuo tullessaan! Niistä toiste lisää kun opin kirjottamaan agista jotain järkevää.. :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti