maanantai 29. huhtikuuta 2013

VOI kutsuu!!!

Ääääks! Nyt se on sit tehty- Dina ilmotettu ensimmäiseen VOI kokeeseen jo ens lauantaiks 4.5 Vihtiin!

Mua rupes ärsyttää kun meiän tentit tänä keväänä menee niin pitkälle kevääseen, pääsen luultavasti lähtee Suomeen vasta ma 27.5.. Ja ennen sitä kaikki viikonloput täynnä ja sittenkin heti seuraava viikonloppu (kesäkuun eka) ollaan lähdössä Norjaan näyttelyreissulle. Eli kokeeseen päästäis aikasintaan kesäkuun toka vkonloppu-ei käy!

Eli peruin sitten yhen seminaarin ja teatterin yms muut ens viikonlopun täytteenä olleen ohjelman ja päätin ilmoittaa Dinan kokeeseen. Onneks saatiin vielä paikka näinkin pienellä varoitusajalla.. :)

Pitää siis ilmeisesti koittaa kuroa pakettia jonkunlaiseen kasaan tässä viikon aikana. :D
Liikkeet on kaikki melkolailla hanskassa joten ajattelin keskittyä liikkeiden alkuihin, siirtymisiin, koe-palkkaamiseen, häiriöön etc pikkujuttuihin, plus paikallamakuuseen.

Käytiin tänään tekemässä maneesilla lyhyt treeni. Otettiin alkuun n 4 min paikkamakuu, Chili-rhode oli kaverina ja Ammi käveli koirien lähellä häiriönä. Dina vähän vilkuili ja näin kun se kerran liikutti etujalkoja, muuten makasi hyvin. Mä olin auton takana piilossa. Kehuin pari kertaa kun makasi hyvin häiriöstä huolimatta. Vähän ehkä rauhallisempaa ilmettä ja vähemmän vilkuilua kaipaisin.

Sitten tehtiin liikkuroituna seuraamisen alku. Torstaina kun käytiin treenaamassa otettiin liikkuroituna pitkä VOI-seuraaminen, ja Dina teki super hyvin! Joten tehtiin nyt vaan alkua. Päätin että jos tekee valmistelun ja liikkeellelähdön hyvin, niin vapautus. Valmistelu hyvä, liikkeellelähtö hyvä, mutta otti sitten liikkurista häiriötä ja tiputti kontaktin just kun olin vapauttamassa, joten otettiin alusta. Nyt oli skarppina. Liikkeelle hyvin, yks pa ja uudestaan liikkeelle hyvä-> vapautus ja kehut!

Sitten liikkeestä istuminen kokonaisena liikkeenä. Seuruu hyvä, istuminen hyvä. Kun palaan taakse kääntää päätä nähäkseen, ja samalla nousi vas etujalka. Mutta ei liiku. Pikku viilaamista siis.

Perään ruutu: targetti valmiina ruudussa. Eka kerta kun en osoittanut Dinalle ruutua, tähän asti oon kyykyssä osoittanut Dinalle ruutua lähetyspaikalta, niin että se bongaa sen. Dina ei oikein osaa sitä katseella hakea vielä. Nyt siis kokeenomaisesti, niin että sanoin vaan vihjesanan/hetsasin. Lähti hyvällä vauhdilla vähän oikealle kaarrattaen, mutta sitten selvästi bongasi ruudun ja haki paikan loistavasti! Tehtiin loppuun asti, pys hyvin, maahan hyvin. Loppuosa myös hyvä. Tosi loistava ruutu!
Toi alun kaarratus ja sitten ruudun bongaaminen ja paikan löytyminen osoitti mun mielestä sen että Dina on tainnut oikeasti tajuta jutun juuren. On tehnytkin tosi hianoja ruutuja viimeaikoina! :) Liike jonka opettamisen kanssa olin ihan hukassa vielä kevättalvella. Palkkasin ruudusta vain kehuilla ja Dina oli selvästi super-tyytyväinen itteensä :D

Ruudun jälkeen vielä kakeja. Halusin testata miten D tekee kaukoja vauhtiliikkeen jälkeen. Liikkuri huitomassa takana, tehtiin melko pitkillä vaihtoväleillä mikä on ihan hyvää maltti treeniä. Välimatka n 10 m, sössi yhden m-s vaihdon, niin että istui sen. Siitä huomautin ja sitten levis pakka joten otettiin alusta. Nyt teki puhtaasti kaikki vaihdot, kävin muutaman (s-i ja m-s) palkkaamassa erikseen kun oli niin hyviä. Tais olla eka kerta myös kun tehtiin kaukoja koko sarja noin pitkältä matkalta, mutta hyvin Dina homman hoiti. Tekniikka on nyt hyvä jos vaan pysyy vire kasassa, eikä oo liian korkeessa vireessä. Silloin voi edistää. Eli täytyy tehä kakeille nyt korkea vire treeniä esim heti hyppy noudon/leikkimisen tms jälkeen.

Kaukojen jälkeen loppupalkkana leikittiin vetoleikkiä. :)

Pienen tauon jälkeen korjailin vielä vähän tota istumista. Apua jalan nostamiseen saatiin kun heitin namin Dinan eteen, vaikka kääntykin edelleen kattomaan mua niin ei niin vahvasti ja jalka pysy maassa. Katsotaan saadaanko tosta pysyvää apua tilanteeseen.

Loppuun otin vielä tunnarikapulan pitoa. Dina pitää sitä jotenkin tosi huonosti, aina eri tavalla ja pyörittelee kapulaa kielellä suussa. Nostaa myös jotenkin niin huonosti että usein kun lähtee palauttamaan niin vauhdissa tekee jonkun ihme ilmaloikan jolla yrittää parantaa kapulan asentoa suussa. Silloin se menee takahampaiden väliin ja sehän tietää pyörittelyä/pureskelua palautuksessa. Välillä ton koikkaloikan aikana kapula myös tippuu, Dina nostaa sen samantien ja jatkaa palautusta.
Tehtiin siis ihan nostoja maasta, pitoa ja palautusta sivulle. Pitää hyvin kun rauhottelee ja kun antaa kapulan ja ottaa kapulan oikein suuhun, eli ei liian syvälle. Pitäis vaan saada koira nostamaan ja kantamaan kapulaa hyvin koko matka. Yleensä ongelmat paheneekin kun matka ja  vauhti kasvaa, eli kun tehdaään kokonaista liikettä..
Muutenhan tunnari on yks Dinan lempi ja varmimmista liikkeistä. :) Ainakin tähän asti, näinhän ei ikinä pitäis sanoa ennen koetta koska senhän tietää mitä siitä seuraa..

Ainut isompi murheenkryyni nyt koetta vasten on metallinouto joka levis käsiin n viikko sitten. Käytiin Suomessa treenaamassa parin bortsun kanssa ja lainattiin heiltä isompaa metallikapulaa. Siihen asti Dianan metalli oli parantunut ihan älyttömästi. No se iso (keskikokonen) metalli oli sit tietty maailman ällöin! Ja niin on ollut kaikki muutkin metallit sen jälkeen. :( Harmittaa että niin hyvin eteenpäin menny liike, ja niin herkkä/Dinalle epämieluinen liike, meni nyt palasiks.. Aikasemmin kun meillä oli metsku ongelmia, niin ongelma oli lähinnä palautusvauhti joka oli ravi. Nyt kapulalle jäädään viideksi sekunniksi miettimään että nostaisinko ollenkaan, no jos nyt sitten, ja sitten palautetaan ravilla naama sen näkösenä että laatta lentää än yy tee nyt! :S
Taidan nyt vaan pitää metallikapulasta taukoa kokeisiin asti, ehkä maksimissaan tehdä jotain pelkkiä nostoja, ja ottaa siitä sitten kokeessa suosiolla se max 5p tai nolla.. En viitti jättää kokeeseen menemättä yhen tollasen ällötysliikkeen takia!

Nyt on taas paljon tekstiä eikä mitään kivoja kuvia. Koitan parantaa tapojani (ja pestä ton kuraisen ja peltojuoksentelun jäljiltä heinää täynnä olevan koiran, että siitä ees kehtaa ottaa yhtään kuvaa..)!
On taas vaan aika kiireinen viikko tiedossa toko, agi ja maraton treenien, vapun, tenttien ja kaiken muun mukavan parissa.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti